Recomandare de carte. „Șapte Porți”, romanul lui Radu Octavian – un dark fiction ce deschide o lume nebănuită

Recomandare de carte. „Șapte Porți”, romanul lui Radu Octavian – un dark fiction ce deschide o lume nebănuită
Publicat: 29/09/2020, 14:00
Actualizat: 29/09/2020, 14:30

În tema cărților care sondează cu o veritabilă plăcere stările și gândurile cititorului, dăm credit genului de scriere dark fiction. Atmosferică, intensă, captivantă și dramatică, povestea îmbină elementele fantasy cu o viziune profundă asupra vieții și o psihanaliză a sinelui ce stârnește intrigă. Aceste detalii le întâlnim în cartea de debut a lui Radu Octavian, „Șapte Porți”, apărută de curând la editura StoryCraft Publishing, o lectură infuzată, totodată, cu imagini febrile și mesaje puternice.

Purtând ca un subtitlu „Originile lui Jayden Wiker”, volumul ne introduce în lumea unui personaj a cărui minte este fascinantă și al cărui spirit este nestatornic. Transferându-și din concepțiile despre lume în caracterul protagonistului, autorul reușește să se apropie de cititor, să răsfrângă lumina pe un subiect palpitant ce naște curiozitate: abilitatea de a deveni supraom. În conul ficțiunii, cartea lui Radu Octavian se construiește incredibil, având un punct zero și unul terminus care se joacă cu trăirile, iar magia ce planează asupra întregii povești este teribilă și vibrantă.

„Șapte Porți” este mistică, își dezvăluie treptat doar laturile pe care crezi că vrei să le afli, dar, dincolo de toate, are un substrat ce incită mentalul. Titlul stă ca dovadă nu doar a acțiunii la care se supune Jayden Wiker, ci și a catalizatorului – o carte aducătoare de neliniști, o manifestare a întunericului și a umbrelor. Punând pe seama acestui obiect dorința, avariția de a transcende dincolo de orice capabilitate, de a percepe ideea de supraom, personajului principal i se arată mijlocul prin care poate conjura demoni. „Zborul” lui Jayden prin noua lume este înșelător, amar, dureros, în contrast cu plictisul, apatia și singurătatea pe care le dorea lăsate în urmă și înlocuite cu putere, luciditate, supranatural.

Radu Octavian are un stil pătrunzător de a relata lucrurile, descriptiv acolo unde se impune, lăsând loc de emoții și stări tulburătoare. Creează cu o consistență vie personajele, trasează ideile poveștii cu o remarcabilă atenție la cadrul principal, fără a pierde din vedere detaliile. Invocă, de asemenea, un scenariu fantastic ce ține cititorul pe ace, plasând și momente sensibile, cu o undă provocatoare de romantism și erotism.

Jayden Wiker și-a văzut viața cu lipsurile unei familii disfuncționale și avantajele confortului banilor. La cei 22 de ani ai săi, pragul financiar îi permite să aibă propria casă, să simtă izul de independență. Este un antisocial, dar are o minte briliantă, iar la facultate se supune cu greu regulilor și concepțiilor. Olivia, iubita lui, este singura persoană pe care o agreează, dar nici ea nu are trecutul lipsit de traume. Relația lor pare a fi în impas, mai ales când Jayden îi împărtășește dorința lui de a deveni supraom, o absurditate pentru atât de mulți.

„O să îți împărtășesc o metaforă care pe mine mă ajută să înțeleg lumea. Există trei moduri prin care un om își poate părăsi viața. Prin zbor, plutire sau cădere. Cei care zboară sunt cei norocoși. Evadează din viață cu un scop. Viața lor conține experiențe care se leagă ca într-un puzzle, conturând un scop ce le transcende propria existență. De obicei se comportă ca și cum ar avea de îndeplinit o misiune. (…) Cei ce plutesc se vor stinge de boală sau bătrânețe după ce și-au trăit viața într-un mod aleatoriu, fără vreun sens sau direcție. (…) Iar cei care cad sunt cei care se prăbușesc din zbor sau din plutire, sunt cei care se sinucid, direct sau indirect.”

Obsesia lui Jayden își găsește răspuns odată ce îl descoperă pe Randall Blackwell. Misterul planează în jurul acestuia, avertismentele au fost făcute, riscul trebuie asumat, „Șapte Porți” își are un nou posesor. Cine va cădea drept victimă conjurațiilor și blestemelor dintre oameni și demoni? Jayden și Olivia escaladează speranța pe care s-a clădit iubirea lor, dar căderea este inopinată.

Ștanțată, oarecum, cu nota dark, cartea este o ispită de neînduplecat și grăitoare. Autorul mânuiește perfect genul, susține povestea cu personaje capabile și dozează suspans și mister în intriga bine compusă, livrând o lectură interesantă și vizuală. Ar mai fi de spus că „Șapte Porți” a lui Radu Octavian deschide orizontul, iar imaginea de ansamblu este parte dintr-un test, dar convingeți-vă singuri.

Cartea se găsește pe site-ul StoryCraft Publishing – link

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația