RECOMANDARE DE CARTE. Seria „Ciclul Vital Nouă” – paradigma literaturii de anticipație și a poveștii de dragoste

RECOMANDARE DE CARTE. Seria „Ciclul Vital Nouă” - paradigma literaturii de anticipație și a poveștii de dragoste
Publicat: 13/08/2020, 14:00

Descoperim la recomandarea Cristinei Apostol fascinanta lume creată de Simona Tănăsescu în cărțile sale de debut. Impresiile Cristinei sunt îndeajuns de sugestive pentru a ne abandona imaginației și trăirilor impuse de poveste, iar cititorii trebuie să urmărească cu atenție cursul evenimentelor și să reziste în așteptarea finalului.

Cărțile de debut ale autoarei Simona Tănăsescu, „Pe gaura cheii” și „Prin telescop”, au fost lansate în 2015, două volume ce deschid trilogia Ciclul Vital Nouă . Povestea se conturează cu și în jurul unor personaje menite să-și bătătorească calea prin încercări greu de închipuit și cu o acțiune ce te face complice într-o lume gata să se prăbușească și să renască în numele iubirii.

Stilul de scriere al autoarei pot să-l clasific ca fiind unul fascinant și unic, cu o înclinație spre o imagine cinematografică. Simona Tănăsescu, cu multă modestie, dar impulsionată de un curaj fantastic, a evoluat în ani și ne-a propus nouă, cititorilor, o serie de cărți care au uimit și au acaparat un contingent mare de cititori, fiind în topurile celor mai citite cărți. Grație talentului său, atrage tot mai mult, iar eu rămân mereu surprinsă de izvorul cursiv de imaginație și fler scriitoricesc.

Cărțile „Pe gaura cheii” și „Prin telescop” mi-au provocat o avalanșă de trăiri, au fost ca deschiderea Cutiei Pandorei – știi că te face curios, dar nu cunoști ce va fi înăuntru ei, știi că e ademenitoare, însă nu conștientizezi ce impact va avea asupra ta. Narațiunea este izbirea violentă între bine și rău, între suferință și regăsire, între nefiresc și dorința de a ieși din coconul universurilor paralele. O revărsare permanentă de caractere extrem de dure.

Povestea ne relatează nașterea artificială, o dată și încă o dată, a lui Lily Rose Germay, experimentul 11.08 Soare, un personaj ce va acapara interesul cititorilor nu doar prin ineditul și extraordinarul universului său actual perfect, ci și prin încercarea ei de a-și contura sentimentele pur omenești ce o vor purta spre noi descoperiri și care, la propriu, îi vor deschide ochii asupra schimbărilor produse de cotropitorii Terrei. Toate acestea îi vor determina acțiunile viitoare și ne vor face să privim departe, prin gaura cheii și dincolo de lungimea vizuală a unui telescop. Lily, fiind unul dintre acele personaje care te cuceresc și îți captează tot interesul prin dârzenie și încăpățânare, va lupta până în pânzele albe pentru a susține viziunea sa, spre a-l converti pe Edouard, iubirea vieții ei, spre a-i ajunge la inimă, dincolo de fațada de Experiment perfect 18.02 Uranus și de a-l purta pe culmile emoțiilor date de iubirea pură.

Practic, cărțile reprezintă, într-o anumită măsură, un semnal de alarmă pentru noi oamenii, cei care am uitat să prețuim dragostea la justa ei valoare și cei care ignoră menținerea echilibrului balanței binelui și răului. Autoarea creează o poveste ce poartă iluzia posibilului, aceasta își supune fără ezitare personajele la unele încercări dincolo de granițele imaginației noastre, îi coboară dar și îi ridică, le dă aripi dar și pogorâre în străfundurile agoniilor, pentru a vedea posibilități și acolo unde ușile sunt închise, chiar dacă vâltoarea amenințărilor le dă bătăi de cap și îi pun în situații imposibile. Cărțile ne testează vigilența. Ne verifică aptitudinile de a asimila trăirea prin iubire și prin impas. Totul e fascinant și derutant, în aceeași măsură, parcă cerșind un final fericit pentru cei doi. Singura certitudine acordată tuturor este dragostea, care o poate elibera pe Lily Rose din ghearele neștirilor.

Recomand cartea pentru mesajul pe care îl transmite, pentru întâmplările care stârnesc emoții profunde și pentru cadrul sensibil de a trasa o linie definitorie asupra termenului de dragoste plasat în acțiune. Acest gen de povestire este fără îndoială scrisă cu un scop: să nu stingă curiozitatea cititorilor, ci să o alimenteze până la o nouă aventură, pe care o vom savura în curând!

“Fericirea este doar o stare de spirit trecătoare. Te umple într-o secundă și la fel de repede pleacă, lăsând în urma ei un gol infinit. Dacă reușești să-ți creezi o bază spirituală solidă în viață, atunci te poți juca deseori cu fericirea, dar și să o lași să plece fără a mai simți durere.”

Recenzii pe blogul Vorbe pentru suflet: Pe gaura cheiiPrin telescop

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron