RECOMANDARE DE CARTE. Seria „Ciclul Vital Nouă” – paradigma literaturii de anticipație și a poveștii de dragoste

RECOMANDARE DE CARTE. Seria „Ciclul Vital Nouă” - paradigma literaturii de anticipație și a poveștii de dragoste
Publicat: 13/08/2020, 14:00

Descoperim la recomandarea Cristinei Apostol fascinanta lume creată de Simona Tănăsescu în cărțile sale de debut. Impresiile Cristinei sunt îndeajuns de sugestive pentru a ne abandona imaginației și trăirilor impuse de poveste, iar cititorii trebuie să urmărească cu atenție cursul evenimentelor și să reziste în așteptarea finalului.

Cărțile de debut ale autoarei Simona Tănăsescu, „Pe gaura cheii” și „Prin telescop”, au fost lansate în 2015, două volume ce deschid trilogia Ciclul Vital Nouă . Povestea se conturează cu și în jurul unor personaje menite să-și bătătorească calea prin încercări greu de închipuit și cu o acțiune ce te face complice într-o lume gata să se prăbușească și să renască în numele iubirii.

Stilul de scriere al autoarei pot să-l clasific ca fiind unul fascinant și unic, cu o înclinație spre o imagine cinematografică. Simona Tănăsescu, cu multă modestie, dar impulsionată de un curaj fantastic, a evoluat în ani și ne-a propus nouă, cititorilor, o serie de cărți care au uimit și au acaparat un contingent mare de cititori, fiind în topurile celor mai citite cărți. Grație talentului său, atrage tot mai mult, iar eu rămân mereu surprinsă de izvorul cursiv de imaginație și fler scriitoricesc.

Cărțile „Pe gaura cheii” și „Prin telescop” mi-au provocat o avalanșă de trăiri, au fost ca deschiderea Cutiei Pandorei – știi că te face curios, dar nu cunoști ce va fi înăuntru ei, știi că e ademenitoare, însă nu conștientizezi ce impact va avea asupra ta. Narațiunea este izbirea violentă între bine și rău, între suferință și regăsire, între nefiresc și dorința de a ieși din coconul universurilor paralele. O revărsare permanentă de caractere extrem de dure.

Povestea ne relatează nașterea artificială, o dată și încă o dată, a lui Lily Rose Germay, experimentul 11.08 Soare, un personaj ce va acapara interesul cititorilor nu doar prin ineditul și extraordinarul universului său actual perfect, ci și prin încercarea ei de a-și contura sentimentele pur omenești ce o vor purta spre noi descoperiri și care, la propriu, îi vor deschide ochii asupra schimbărilor produse de cotropitorii Terrei. Toate acestea îi vor determina acțiunile viitoare și ne vor face să privim departe, prin gaura cheii și dincolo de lungimea vizuală a unui telescop. Lily, fiind unul dintre acele personaje care te cuceresc și îți captează tot interesul prin dârzenie și încăpățânare, va lupta până în pânzele albe pentru a susține viziunea sa, spre a-l converti pe Edouard, iubirea vieții ei, spre a-i ajunge la inimă, dincolo de fațada de Experiment perfect 18.02 Uranus și de a-l purta pe culmile emoțiilor date de iubirea pură.

Practic, cărțile reprezintă, într-o anumită măsură, un semnal de alarmă pentru noi oamenii, cei care am uitat să prețuim dragostea la justa ei valoare și cei care ignoră menținerea echilibrului balanței binelui și răului. Autoarea creează o poveste ce poartă iluzia posibilului, aceasta își supune fără ezitare personajele la unele încercări dincolo de granițele imaginației noastre, îi coboară dar și îi ridică, le dă aripi dar și pogorâre în străfundurile agoniilor, pentru a vedea posibilități și acolo unde ușile sunt închise, chiar dacă vâltoarea amenințărilor le dă bătăi de cap și îi pun în situații imposibile. Cărțile ne testează vigilența. Ne verifică aptitudinile de a asimila trăirea prin iubire și prin impas. Totul e fascinant și derutant, în aceeași măsură, parcă cerșind un final fericit pentru cei doi. Singura certitudine acordată tuturor este dragostea, care o poate elibera pe Lily Rose din ghearele neștirilor.

Recomand cartea pentru mesajul pe care îl transmite, pentru întâmplările care stârnesc emoții profunde și pentru cadrul sensibil de a trasa o linie definitorie asupra termenului de dragoste plasat în acțiune. Acest gen de povestire este fără îndoială scrisă cu un scop: să nu stingă curiozitatea cititorilor, ci să o alimenteze până la o nouă aventură, pe care o vom savura în curând!

“Fericirea este doar o stare de spirit trecătoare. Te umple într-o secundă și la fel de repede pleacă, lăsând în urma ei un gol infinit. Dacă reușești să-ți creezi o bază spirituală solidă în viață, atunci te poți juca deseori cu fericirea, dar și să o lași să plece fără a mai simți durere.”

Recenzii pe blogul Vorbe pentru suflet: Pe gaura cheiiPrin telescop

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...