• Publicat:
Internațional

Administrația de la Kremlin rupe tăcerea: Este imposibil să ne întoarcem în G7 pe baza invitației lansate de o singură țară

Administrația de la Kremlin rupe tăcerea: Este imposibil să ne întoarcem în G7 pe baza invitației lansate de o singură țară
Administrația de la Kremlin a anunțat luni că este imposibil ca Rusia să se întoarcă în formatul G7 pe baza invitației lansate de o singură țară, având în vedere că deciziile din grup trebuiesc luate prin consens, relatează Reuters.

„Pentru Rusia, întoarcerea în G7 nu reprezintă un ideal”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Rusia a fost exclusă din acest format după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în anul 2014, la insistențele predecesorului lui Trump, Barack Obama.

Donald Trump a declarat marți că ar fi „potrivit” ca Rusia să fie reprimită în Grupul țărilor puternic industrializate, lucru ce ar însemna revenirea la formatul G8.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat sâmbătă că există mai multe motive pentru care Rusia nu poate fi acceptată din nou în Grupul țărilor puternic industrializate. Germania, Franța și Marea Britanie au respins de asemenea propunerea privind reinvitarea Rusiei în grup și revenirea la formatul G8.

Tags:
Inchide