Alegerile din Canada, ÎN PERICOL din cauza riscului de intervenții externe

Redactor:
Bianca Pavaluca
Alegerile din Canada, ÎN PERICOL din cauza riscului de intervenții externe
Posibilitatea implicării unor actori externi în cadrul alegerilor federale din Canada, care vor avea loc în luna octombrie, este foarte mare, a anunțat luni Centrul pentru Securitatea Comunicațiilor (CSE) din Canada.

CSE nu a anunțat dacă există amenințări specifice din partea Rusiei și a menționat că ingerințele vor viza cel mai probabil partidele politice, candidații și alegătorii, relatează Reuters.

Oficialii americani din domeniul Informațiilor și Guvernele mai multor state din Uniunea Europeană au acuzat Rusia că a intervenit în alegerile organizate în ultimii ani, lucru negat de Administrația de la Moscova.

„Este foarte probabil ca alegătorii canadieni să fie vizați de ingerințe cibernetice înaintea și în timpul alegerilor generale din 2019″, se menționează în comunicatul emis de CSE.

Ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, a anunțat săptămâna trecută că este „foarte îngrijorată” de posibile ingerințe din partea Rusiei și nu a exclus posibilitatea ca „acțiuni de distrugere a democrației” să fie deja în desfășurare.

CSE a anunțat că este puțin probabil ca ingerințele externe să ducă la o campanie cibernetică majoră precum s-a întâmplat în Statele Unite în timpul alegerilor prezidențiale din 2016. În schimb, actorii externi pot viza promovarea unui partid sau a unui candidat pentru a schimba alegerile politice ale votanților.

Inchide