Antony Blinken: Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia

Antony Blinken: Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/03/2022, 15:06

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a declarat că este sigur că Ucraina are capacitatea de a câștiga războiul cu Rusia.

Cu toate acestea, oficialul a atras atenția că înfrângerea Ucrainei încă este posibilă, după cum informează Adevărul.

Blinken a lăudat „reziliența extraordinară” a poporului ucrainean și a adăugat că nu poate, în acest moment, să ofere estimări cu privire la cât de mult va dura acest conflict.

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus Atony Blinken.

Acesta a adăugat că războiul nu a decurs până în acest moment așa cum și-a imaginat președintele Rusiei, Vladimir Putin, datorită faptului că ucrainenii au opus o rezistență puternică invaziei ruse.

Ucraina și Rusia anunțaseră o încetare a focului

Armata rusă a anunțat încetarea focului, sâmbătă dimineață, pentru a permite evacuarea civililor pe coridoare umanitare în orașele Mariupol și Volnovakha, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

„Începând cu 10.00 AM ora Moscovei (09.00 ora României, n. red.), partea rusă declară încetarea focului și deschiderea coridoarelor umanitare pentru a permite civililor să plece din Mariupol și Volnovakha”, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit agențiilor de presă ruse.

Între timp, informația a fost confirmată și de partea ucraineană, prin vocea lui Pavlo Kirilenko, șeful forțelor militare ucrainene din Donețk.

Armata lui Vladimir Putin este la un pas de a rămâne fără resurse de bază, susține un grup independent de jurnalism de investigații specializat în verificarea faptelor.

Potrivit jurnalistului Christo Grozev, Rusia mai are resurse pentru război până duminică, după care ar urma să se prăbușească. Tot săptămâna viitoare, Moscova se va confrunta cu sancțiuni, a căror amploare „fără precedent” îl vor afecta și mai mult pe Vladimir Putin, potrivit Nexta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase