Armuriera filmului western „RUST”, 18 luni de închisoare!/Când va fi judecat și Alec Baldwin

Armuriera filmului western „RUST”, 18 luni de închisoare!/Când va fi judecat și Alec Baldwin
Armuriera filmului western „Rust”, 18 luni de închisoare! / Sursa FOTO: Profimedia Images
Publicat: 16/04/2024, 14:15

Armuriera filmului western „Rust”, produs de Alec Baldwin şi pe al cărui platou de filmare a fost împuşcată mortal o femeie, a fost condamnată de un tribunal american la 18 luni de închisoare cu executare.

Hannah Gutierrez-Reed este cea care a încărcat pistolul cu care Alec Baldwin repeta pentru o scenă în octombrie 2021, notează AP.

I-a numit „idioți” și „retardaţi” pe judecători

În acel moment, filmările au luat o turnură tragică. Un glonţ adevărat a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Sentinţa primită de Hannah Gutierrez-Reed corespunde pedepsei maxime cerute de Procuratura americană.

Armuriera nu a exprimat „nici responsabilitate, nici remuşcări” pe parcursul procesului, a declarat luni procuroarea Kari Morrissey.

Potrivit Procuraturii, acuzata i-a descris pe juraţi ca fiind „idioţi” şi „retardaţi” în apelurile sale telefonice făcute din închisoare, după ce verdictul ei de vinovăţie a fost pronunţat în luna martie.

„Lăsa armele nesupravegheate”

În timpul procesului, avocaţii acuzării au criticat amatorismul de care a dat dovadă armuriera şi lipsa ei de experienţă. Se pare că „ea lăsa armele nesupravegheate” şi nu verifica dacă muniţiile erau sigure, sfidând normele de securitate din industria cinematografică.

Gloanţele oarbe utilizate pe platourile de filmare produc un clinchet uşor de recunoscut de un profesionist în domeniu atunci când scutură pistolul.

„Dacă ea nu verifică muniţia oarbă pentru a se asigura că este într-adevăr vorba despre gloanţe oarbe, atunci se produce un joc de ruletă rusească de fiecare dată când un actor poartă asupra lui o armă”, au declarat avocaţii acuzării.

Apărarea Hannei Gutierrez-Reed a prezentat-o pe aceasta ca pe „un ţap ispăşitor al echipei de producţie”, care neglija normele de siguranţă din motive financiare.

Tânăra nu avea nicio posibilitate de a şti dacă gloanţe reale au fost introduse pe platoul de filmare şi credea că echipa de producţie a procurat doar gloanţe oarbe, a spus avocatul ei, Jason Bowles.

Angajând o tânără lipsită de experienţă pentru această funcţie dublă, „producătorii filmului au luat decizia crucială de a trimite siguranţa echipei de filmare în plan secund”, a criticat fostul agent al Halynei Hutchins, Craig Mizrahi.

„Presiunea” lui Alec Baldwin

Protagonist şi producător al filmului „Rust”, actorul Alec Baldwin este acuzat, la rândul său, de omor prin imprudenţă. El riscă tot o pedeapsă de 18 luni de închisoare, însă va fi judecat într-un proces separat, în luna iulie.

Întrerupte de acea dramă, filmările de la „Rust” au fost în cele din urmă finalizate în statul Montana, cu soţul rămas văduv al Halynei Hutchins, Mathew, în calitate de producător executiv.

El a renunţat la procesul civil intentat actorului Alec Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiţi.

Avocaţii actorului încearcă în prezent să anuleze procesul său civil, prin invocarea unor aspecte care, potrivit lor, ar fi lovite de nulitate.

Săptămâna trecută, Procuratura americană a cerut menţinerea procesului, într-un răspuns detaliat care îl critică dur pe actorul în vârstă de 66 de ani.

Astfel, procurorii au criticat atitudinea starului hollywoodian, care „ţipa cu regularitate” la toată lumea pe platoul de filmare şi care dorea să finalizeze pelicula cât mai repede.

„Presiunea domnului Baldwin faţă de echipă pe platoul de filmare a compromis siguranţa în mod regulat”, afirmă avocaţii acuzării.

Alec Baldwin, care neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, „a minţit în mod flagrant în legătură cu comportamentul său de pe platoul de filmare”, au afirmat procurorii.

În primul său interogatoriu la Poliţie, actorul nu a afirmat că arma s-ar fi descărcat de una singură: această naraţiune a fost dezvoltată de el abia mai târziu, în timpul unui interviu televizat.

O expertiză realizată de FBI a ajuns la concluzia că pistolul manevrat de actor nu putea să tragă acel foc de armă fără să existe o presiune pe trăgaci. Expertiza este contestată însă de avocaţii care îl apără în instanţă pe Alec Baldwin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto