• Publicat:
Internațional

Avertismentul lui Hollande: „Există riscul unui război între Turcia și Rusia”

Avertismentul lui Hollande: „Există riscul unui război între Turcia și Rusia”
"Există riscul unui război între Turcia și Rusia", a avertizat vineri președintele francez François Hollande, care a cerut să se facă totul în vederea evitării unei escaladări între cele două țări, relatează Reuters în pagina electronică.

Intervievat de postul France Inter, într-o pauză între două sesiuni ale Consiliului European de la Bruxelles, șeful statului francez a îndemnat, de asemenea, la o reluare a negocierilor privind Siria, o țară în care bombardamentele trebuie să înceteze, a subliniat el.

„Există o nouă escaladare. Este necesar să se facă totul pentru a se ajunge la o soluție politică”, a îndemnat Hollande.

Doborârea, în noiembrie, a unui bombardier rus de către forțele aeriene turce, la frontiera siriană, a provocat o criză diplomatică între Ankara și Moscova.

În ceea ce privește Siria, de unde provine cea mai mare parte a refugiaților care încearcă să pătrundă în Europa, „este necesar ca negocierile să fie reluate rapid, ca bombardamentele să înceteze și să fie trimise ajutoare” umanitare, a declarat președintele francez.

Grupul de lucru însărcinat cu implementarea unei „încetări a ostilităților” în Siria s-a întrunit vineri după-amiaza la sediul ONU de la Geneva.

Obiectivul reuniunii de la Geneva și al acordului cu privire la o „încetare a ostilităților” este să favorizeze o reluare a negocierilor între reprezentanții regimului Bashar al-Assad și opoziția siriană.

Inchide