Bărbat chel, decapitat în cadrul unui ritual din Mozambic. Autorii credeau că are aur în cap și au încercat să-l vândă

Bărbat chel, decapitat în cadrul unui ritual din Mozambic. Autorii credeau că are aur în cap și au încercat să-l vândă
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 17/01/2022, 20:15
Actualizat: 17/01/2022, 20:19

Un bărbat chel a fost decapitat în cadrul unui ritual, pentru că autorii credeau că acesta are aur în cap, potrivit Poliției din Mozambic.

Cei care au înfăptuit ritualul chiar voiau să valorifice capul, dar clientul din Mali pe care l-au contactat anterior nu s-a prezentat la locul stabilit pentru a face tranzacția, iar capul bărbatului a fost abandonat, potrivit BBC.

Unele persoane din Mozambic cred că în capul barbaților care nu au păr se află aur, iar primele rapoarte despre asemenea ritualuri au apărut încă din 2017. La acea vreme, poliția spune că oamenii care fac acest lucru cred foarte mult în această superstiție.

„Comunitatea locală consideră că bărbații chei sunt bogați”, a declarat un comandant de poliție, atunci când au început să apară primele crime de acest gen, conform Tylaz.net.

De altfel, comerțul cu diverse părți umane este des întâlnit în Mozambic, Malawi și Tanzania, deoarece oamenii de aici cred că aduc noroc și dragoste, cele mai căutate în acest sens fiind din corpul oamenilor care suferă de albinism.


Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult