• Publicat:
Internațional

Boris Johnson va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker pe tema Brexit

Boris Johnson va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker pe tema Brexit
Premierul britanic, Boris Johnson, va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, președintele în funcție al Comisiei Europene, în cadrul căreia cei doi oficiali vor discuta și despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Euronews.

Informația a fost confirmată de Guvernul de la Londra, dar și de purtătoarea de cuvânt a lui Juncker, Mina Andreeva. Ulterior, Boris Johnson va avea o întâlnire și cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel.

Potrivit Guvernului britanic, Johnson și Juncker vor discuta „o serie de subiecte”, printre care și problema Brexit.

Într-un interviu acordat Euronews săptămâna aceasta, Juncker a declarat că Brexit este „eșecul Marii Britanii, nu al Uniunii Europene” și a mai spus că cetățenii britanici au fost întotdeauna „europeni cu jumătate de normă” din cauza refuzurilor acestora de a accepta unele politici comune ale Blocului comunitar.

Actualul lider al Comisiei Europene a mai spus că organizarea referendumului privind Brexit a fost „o greșeală” și a adăugat că dacă Parlamentul britanic ar fi acceptat Acordul Brexit, „lucrurile ar fi fost mai simple acum”.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Inchide