CANICULA invadează GERMANIA. Zile de foc, cu 40 de grade Celsius în jumătate de Europa

CANICULA invadează GERMANIA. Zile de foc, cu 40 de grade Celsius în jumătate de Europa
Verile ar putea deveni „prea fierbinţi pentru oameni”, iar stresul termic poate duce la moarte. Avertismentul experților!. FOTO: MEDIAFAX
Publicat: 07/08/2018, 00:40

După Portugalia, Spania, Franța și Croația, canicula se extinde către Germania. Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care călătoresc în Germania că – până joi, cel puțin – vor avea de înfruntat temperaturi de 40 de grade Celsius. Arșița din timpul zilei va fi întreruptă doar de furtuni izolate și vijelii.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin:+49.302.123.9555, +49.302.123.9514 și +49.302.123.9516, Consulatului General al României la Bonn:+49.228.683.8135; +49.228.683.8211; +49.228.683.8244; +49.228.683.8254 șiConsulatului General al României la München: +4989553307; +49.899.810.6143,apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Berlin+49.1.609.088.4680, oficiului consular al României la Bonn +49.173.575.7585, oficiului consular al României la München +49.160.208.7789 și oficiului consular al României la Stuttgart +49.171.681.3450.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet a Ambasadei României la Berlin,www.meteoalarm.euși reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță„, care oferă informații și sfaturi de călătorie,” se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Canicula a lovit mai întâi Peninsula Iberică. Agenția pentru Protecție Civilă din Portugalia a anunțat că 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui violent incendiu de pădure în regiunea Algarve, flăcările ajungând la periferia orașului Monchique, situat la 250 kilometri sud de Lisabona.

Peste 1.100 de pompieri cu 327 de autospeciale și opt elicoptere s-au luptat cu flăcările. Incendiul a izbucnit în urma unui val de caniculă cauzat de masele de aer cald care provin din nordul Africii.

În Franța, este cea mai grea vară din ultimii 10 ani. A fost instituit cod galben de caniculă în aproape toate departamentele. Patru reactoare nucleare au fost temporar închise, iar în trei orașe – inclusiv Paris – autoritățile au decis să interzică circulația mașinilor care poluează. Valul de căldură din Franța ar putea dura până joi, ajungând la apogeu marți.

Povestea celui mai bătrân copac din Germania, un tei de 1.200 de ani din Schenklengsfeld, care este sufocat de căldură în aceste zile, a emoționat locuitorii orășelului, care se adună în fiecare joi să îl ude.

Mai multe râuri au secat, iar peștii sunt în pericol.

Și ceea ce părea imposibil în Germania, iată că s-a întâmplat: campionatul mondial de fotbal plus canicula au provocat o criză de sticle de bere, iar producătorii nu mai au în ce îmbutelia prețioasa licoare. Colac peste pupăză, va urma o criză de chipsuri, deoarece canicula afectează și producția de cartofi a Germaniei. Singura veste bună e că producția de bere de la toamnă este asigurată, recolta de hamei din acest an fiind peste așteptări.

Croația înregistrează un număr record de turiști în această vară și este puternic afectată de caniculă. Serviciul Național pentru Situații de Urgență avertizează turiștii să nu uite să se hidrateze și reamintesc numărul de urgență 112, dacă au probleme.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția