Ce înseamnă să trăiești într-un castel în secolul XXI. Relatările unei tinere din Italia: „Mulți oameni au o imagine idealistă despre asta” – VIDEO

Ce înseamnă să trăiești într-un castel în secolul XXI. Relatările unei tinere din Italia: „Mulți oameni au o imagine idealistă despre asta” - VIDEO
Ludovica Sannazzaro locuiește într-un castel care datează din secolul XII. Tânăra de 19 ani postează videoclipuri pe TikTok în care arată cum trăiește de fapt în clădirea istorică ce aparține familiei ei / Sursă FOTO: colaj capturi video TikTok
Publicat: 16/06/2021, 11:39
Actualizat: 16/06/2021, 11:40

O tânără în vârstă de 19 ani, din Italia, povestește într-o serie de videoclipuri pe TikTok ce înseamnă să trăiești într-un castel medieval în secolul XXI iar lucrurile nu sunt chiar atât de „desprinse din povești” pe cât crede lumea.

Ludovica Sannazzaro și familia ei locuiesc în Castelul Sannazzaro, care datează din secolul XII și care a fost transmis în familie de 28 de generații. Clădirea se află în regiunea Piemont și are 45 de camere, 15 dormitoare și arhive istorice care datează din 1163.

„Când eram mică mă uitam la filme Disney cu prințese și mă prefăceam că sunt una dintre ele alergând prin castel sau dansând în sala de dans. Inițial, nu mi-am dat seama că locuiam într-un loc ca acesta. Am fost crescută aici și uneori uitam cât de minunat este acest loc deoarece este casa mea”, a povestit tânăra Ludovica pentru Insider.

Familia Sannazzaro locuiește tot timpul anului în Castel iar o parte din clădire poate fi închiriată.

Viața la castel în secolul XXI

Ludovica, studentă în New York, a fost nevoită să se întoarcă acasă în toamna lui 2020 din cauza pandemiei COVID-19. Astfel, aceasta a creat un cont de TikTok numit The Castle Diary unde postează filmulețe despre modul în care trăiește în castel.

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să trăiești într-un castel?”, este mesajul care însoțește primul videoclip postat pe 7 martie.

@thecastlediary??##castle ##italia ##foryou♬ ZITTI E BUONI – Måneskin

În videoclipurile postate pe TikTok, tânăra prezintă diferite camere, arhitectura, statuete ale rudelor, precum și biserica familiei, casa de gheață ascunsă sub un deal, temnița și pasajele secrete care au fost transformate și într-o cramă.

Așteptări VS. Realitate

Pe măsură de realiza videoclipurile și primea feedback din partea urmăritorilor, Ludovica și-a dat seama că de fapt oamenii au o imagine foarte idealistă despre ce înseamnă să trăiești într-un castel.

„Uneori oamenii nici măcar nu știu că o familie poate înlocui într-un loc ca acesta. Când am pornit contul, toată lumea spune «Oh, cool! Ai servitori și majordomi și oameni care te servesc». Eram ceva de genul: «De fapt, nu»”, a mai relatat tânăra în vârstă de 19 ani.

@thecastlediaryWhat should I do next? #castle #italia #foryou #family #old♬ Originalton – Christopher

Aceasta a povestit că există și dezavantaje în ceea ce privește locuirea într-un castel: de exemplu, semnalul WiFi nu este la fel de bun peste tot, camerele pot fi destul de reci iar pierderea telefonului poate fi o adevărată corvoadă.

Dezavantajele trăitului într-o clădirea atât de mare

„Când pierdem ceva, e foarte greu să îl găsim. Ne este greu să ne dăm seama în ce cameră suntem, așa că atunci când vrem să ne vorbim petrecem mult timp doar mergând”, a mai povestit Ludovica Sannazzaro.

Tatăl ei, contele Giuseppe Sannazzaro, susține că treburile casnice „durează foarte mult”.

„Avem o menajeră și cineva care ne ajută cu grădina, dar în cea mai mare parte o facem singuri”, a declarat contele pentru sursa citată.

Giuseppe și Ludovica au transmis faptul că poate dura și trei zile să aranjeze grădina iar să facă curățenie într-un singur turn durează o zi întreagă.

Pe site-ul oficial al castelului se precizează că a fost construit de patru verișori din familia Santo Nazario (Sannazzaro) după ce li s-a dat permisiunea de către Sfântul Împărat Roman Frederick I.

@thecastlediarySi trova davvero di tutto in questo posto ##castle ##italia ##foryou♬ Harry Potter – Sinfonia Harry Potter

„Am moștenit castelul în 1986, de la o strămătușă, dar nu prea a fost folosit până în 2006”, a mai relatat contele Giuseppe Sannazzaro.

La acel moment, el și familia lui s-au mutat în castel și au început să închirieze camere.

Arhivele din castelul Sannazzaro, o istorie întinsă pe secole

În timpul primei perioadei de lockdown din Italia, contele a decis să organizeze arhivele familiei și toate documentele istorice. Astfel, într-un videoclip pe TikTok, Ludovica le-a arătat urmăritorilor ei scrisoare găsită de conte care era trimisă de Papa Pius al XII-lea către o rudă a lor, contele Jacopo Sannazzaro, pentru meritele lui în ajutorul acordat bisericii.

„Până anul trecut nici măcar nu realizasem cât de cool și importantă este istoria familiei noastre. Și acesta este un motiv care m-a făcut să deschid contul de TikTok. Eram curioasă despre locul în care trăiesc iar contul m-a ajutat. În fiecare zi sunt și mai curioasă și explorez locul acesta cu alți ochi”, a mărturisit Ludovica Sannazzaro.

@thecastlediary??#castle #noble #italy #foryou #theLOLchallenge #old #family♬ Married Life (From „Up”) – Sergy el Som

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce este și cum apare „pielea de găină”?
×