Valentin Vidu
21.03.2016
Internațional

Ce naționalități au celelalte victime ale accidentului din Spania, pe lângă studenta româncă

Ce naționalități au celelalte victime ale accidentului din Spania, pe lângă studenta româncă
Autoritățile regionale au anunțat luni naționalitățile victimelor accidentului rutier de duminică, precizând că este vorba despre șapte studente din Italia, două din Germania, una din România, una din Franța, una din Uzbekistan și una din Austria, relatează Euronews.

„Este vorba despre 13 tinere”, a declarat, citat de AFP, Jordi Jane, directorului Departamentului de Interne din Catalonia la o zi după accident. „Șapte din Italia, două din Germania, una din România, una din Austria, una din Franța și una din Uzbekistan”, a adăugat el, într-o conferință de presă la Tortosa, la cartierul general al operațiunilor de salvare.

Cele 13 tinere făceau parte dintr-un grup mai mare de studenți, participanți la un schimb în cadrul programului Erasmus, care se întorceau de la un festival în Valencia.

Șase dintre cei 34 de pasageri au fost răniți grav.

Trei studente din Irlanda au scăpat nevătămate.

Autoritățile au demarat o anchetă în vederea stabilirii cauzelor accidentului. Potrivit unora, șoferul ar fi adormit la volan.

Fetele aveau între 19 și 25 de ani și studiau în Spania, în cadrul programului Erasmus.

Accidentul în care a fost implicat autocarul la bordul căruia se aflau a avut loc la aproximativ 150 de kilometri de Barcelona.

Potrivit Departamentului catalan de Interne, unele dintre victime nu purtau centuri de siguranță în momentul accidentului.

Șoferul autocarului, interogat duminică de poliție, a fost internat luni la terapie intensivă, după ce a suferit o contuzie la nivelul toracelui, a precizat ministerul.

El urma să compară în fața unui judecător de instrucție luni, însă prezentarea acestuia în fața organelor de cercetare a fost amânată, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliției.

În total, 1.500 de studente din întreaga Spanie, dintre care 275 de la Universitatea din Barcelona, au participat la festivalul Las Fallas, potrivit unei surse de la această universitate.

Mulți dintre pasagerii celorlalte autocare au ajuns la destinație fără să-și dea seama ceea ce li s-a întâmplat colegelor lor.

Regele Felipe al VI-lea a păstrat luni un moment de reculegre în memoria victimelor la Madrid, în cadrul unei vizite la Garda Civilă.

În Catalonia, președintele regiunii Carles Puigdemont a participat la o ceremonie în memoria victimelor, la Universitatea din Barcelone, alături de primarul orașului Ada Colau.

×
Inchide