Cei patru activiști ai grupării anti-Kremlin Pussy Riot au fost eliberați din închisoare

Redactor:
Bianca Pavaluca
Cei patru activiști ai grupării anti-Kremlin Pussy Riot au fost eliberați din închisoare
Cei patru membri ai grupării anti-Kremlin Pussy Riot, care au intrat pe teren în timpul finalei Campionatului Mondial de Fotbal, au fost eliberați miercuri din închisoare, după ce au fost reținuți timp de 16 zile.

Cei patru au fost condamnați la 15 zile de închisoare deoarece au intrat pe teren îmbrăcați în uniforme de poliție în a doua repriză a meciului dintre Croația și Franța din data de 15 iulie.

Aceștia au fost reținuți din nou, pentru o zi, chiar în momentul în care părăseau marți închisoarea, a declarat Nikolai Vasilyev, avocatul grupului.

Motivul reținerii lor pentru încă o zi nu a fost clar. Grupul consideră că autoritățile doreau să îi acuze pe cei patru de organizarea unor evenimente publice fără aprobare, ceea ce ar fi putut însemna alte zece zile de închisoare.

Intrarea celor patru pe teren, în fața președintelui rus Vladimir Putin și a altor oficiali de rang înalt a reprezentat una dintre puținele breșe de securitate în cadrul Cupei Mondiale găzduite de Rusia.

Reprezentanții grupului au declarat că acțiunea celor patru a fost menită să promoveze libertatea de exprimare și să protesteze față de politicile corupte ale FIFA.

Grupul Pussy Riot a devenit cunoscut în anul 2012, când membrii acestuia au fost închiși după ce au organizat un protest împotriva lui Putin într-o catedrală ortodoxă din Moscova. De atunci, grupul a devenit un simbol al acțiunilor de protest anti-Kremlin.

Foto: Hepta

Inchide