Cel puțin 1.563 de civili au fost uciși de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit ONU

Cel puțin 1.563 de civili au fost uciși de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit ONU
sursa: Reuters
Publicat: 06/04/2022, 19:43

Cel puțin 1.563 de civili au fost uciși de când a început invazia rusă în Ucraina, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, potrivit CNN.

Agenția ONU a înregistrat până în prezent 3.776 de victime civile în Ucraina: 1.563 de morți și 2.213 de răniți.

ONU și-a reiterat convingerea că „cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării”.

Organizația a enumerat Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkov), Popasna (regiunea Luhansk) și Borodianka (regiunea Kiev) ca exemple de locuri în care au existat „acuzații privind numeroase victime civile”.

Marți, purtătorul de cuvânt al ONU, Liz Throssell, a vorbit despre condamnarea de către ONU a imaginilor apărute la sfârșitul săptămânii trecute cu cadavre de civili împrăștiate în orașul Bucha, spunând că acestea prezintă „toate semnele” că civilii „au fost direct vizați și direct uciși”.

Imagine

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase