Cel puțin 187 de persoane au murit în urma conflictului militar din Libia

Redactor:
Bianca Pavaluca
Cel puțin 187 de persoane au murit în urma conflictului militar din Libia
Cel puțin 187 de persoane au murit și alte 1.157 au fost rănite în urma conflictului militar din capitala Libiei, Tripoli, conform celui mai recent bilanț emis sâmbătă de Ministerul Sănătății din Libia, relatează Reuters.

O parte dintre persoanele rănite au fost transportate în spitale din Tunisia, Turcia, Italia și Ucraina pentru a primi îngrijiri medicale, a transmis Tarek al-Hamshiri, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Bilanțul emis de ministerul libian este diferit față de cel emis de Organizația Mondială a Sănătății, conform căruia cel puțin 392 de persoane au murit, iar alte 1.936 au fost rănite în urma confruntărilor militare izbucnite pe 4 aprilie în zona capitalei Libiei.

Aproximativ 50.000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza luptelor, a comunicat Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare, exprimând „preocupare” din cauza numărului mare de persoane sinistrate.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Națională Libiană, condus de mareșalul Khalifa Haftar, și trupele Guvernului de uniune națională recunoscut de comunitatea internațională.

 

Inchide