• Publicat:
Internațional

Comisia Europeană anunță: Un Brexit fără Acord este „o posibilitate foarte distinctă”

Comisia Europeană anunță: Un Brexit fără Acord este „o posibilitate foarte distinctă”
Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un Acord este „o posibilitate foarte distinctă", dar nu este preferată de către Uniunea Europeană, a transmis marți Comisia Europeană, citată de Reuters.

Comisia Europeană consideră că ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar în baza acordului negociat de fostul prim-ministru britanic Theresa May este cea mai bună soluție, a anunțat marți Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al CE.

„Presupunem că Brexit se va produce în data de 31 octombrie. Deși este cel mai probabil scenariu, trebuie să spun că este o posibilitate foarte distinctă, motiv pentru care lansăm un ultim avertisment pentru inițierea procedurilor de pregătire în cazul unui Brexit fără Acord”, a declarat Mina Andreeva.

„Cel mai bun rezultat ar fi un Brexit în baza acordului negociat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Camera Comunelor din Marea Britanie a respins de trei ori acordul negociat de Theresa May și oficialii de la Bruxelles.

 

Inchide