Decizie de ultim moment în cazul avionului prăbușit în Etiopia. Unde vor fi analizate cutiile negre ale aeronavei

Redactor:
Bianca Pavaluca
Decizie de ultim moment în cazul avionului prăbușit în Etiopia. Unde vor fi analizate cutiile negre ale aeronavei
Motivul pentru care autoritățile din Etiopia trimit cutiile negre într-o altă țară

„Vor fi trimise în Europa. Vom decide țara în această seară și le vom trimite mâine sau poimâine”, a declarat Asrat Begashaw, purtătorul de cuvânt, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt a transmis că pilotul aeronavei a anunțat că există probleme tehnice și a cerut permisiunea de întoarcere pe aeroportul din Addis Ababa.

„Pilotul a raportat probleme de control și a cerut să se întoarcă. De fapt, i-a fost permis să se întoarcă pe aeroport”, a declarat Begashaw.

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit. Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 08:44 dimineața, la doar șase minute după ce a decolat din Addis Ababa.

Autoritățile din Etiopia au decis să trimită cutiile negre într-o altă țară pentru a fi analizate, deoarece nu dispun de tehnologia necesară pentru a investiga situația.

Cutiile negre au fost recuperate luni de la locul prăbușirii aeronavei, la aproximativ 60 de kilometri de capitala Addis Ababa. Momentan nu există informații despre țara unde vor fi trimise cutiile, acest lucru urmând să fie decis de echipa care investighează prăbușirea.

Foto: Hepta

Inchide