• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

DOCUMENT. Cum a reuşit China să oprească epidemia de coronavirus. Reguli de aur pentru medici și pacienți

DOCUMENT. Cum a reuşit China să oprească epidemia de coronavirus. Reguli de aur pentru medici și pacienți

Un grup de medici de la Facultatea de Medicină a Universității din Zhejiang, sub coordonarea profesorului Tingbo Liang, au elaborat un manual pentru tratarea infecției de coronavirus. Lucrarea specialiștilor redă experiența celor 50 de zile petrecute în spitalul în care au fost tratați 104 pacienți, dintre care 78 în stare critică, fără să apară îmbolnăviri ale personalului, iar toți pacienții au supraviețuit.

O secțiune vastă a manualului, numită Prevenție și Control Management, descrie măsurile de siguranță impuse personalului pentru a evita infectarea și răspândirea bolii.

Gândul.ro vă prezintă un prim capitol din acest manual.

Tratatul recomandă o singură intrare în spitale și organizarea acestora pe principiul ”trei zone, două treceri”: o zonă contaminată, o zonă potențial contaminată și o zonă sigură, cu zone de trecere dintr-o parte în alta.

Pacienții suspecți și confirmați cu coronavirus  sunt separați în diferite zone de gardă. Cei suspecți cu Covid-19 trebuie izolați în camere individuale.

Fiecare cameră trebuie să fie dotată cu facilități, precum o baie privată și activitatea pacientului ar trebui să fie cât mai limitată la secția de izolare.

Pacienții confirmați pot sta în aceeași cameră cu o distanță de cel puțin 1,2 metri .

Managementul pacientului

(1) Vizitele în familie sunt interzise. Pacienților trebuie să li se permită să aibă dispozitive de comunicare electronică pentru a facilita interacțiunile cu cei dragi;

(2) Educația pacienților trebuie să fie prioritară, asta pentru a-i ajuta să prevină extinderea suplimentară a C0VID-19 . De asemenea, trebuie să li se ofere instrucțiuni despre cum să poarte măștile chirurgicale, spălare mâinilor în mod corect, observație medicală.

Staff Management

Personalul trebuie să treacă testele privind măsurile de siguranță pentru a li se permite accesul în aceste pavilioane și pot lucra doar patru ore consecutiv în zona contaminată. Angajații spitalului sunt amplasați în izolare și nu pot părăsi spitalul fără permisiune. Li se asigură o dietă specială pentru creșterea imunității. Sunt testați la încheierea perioadei de activitate în spital și apoi trimiși în izolare 14 zile.

Se monitorizează starea de sănătate a întregului personal la locul de muncă și se efectuează monitorizarea stării de sănătate pentru personalul din prima linie, inclusiv monitorizarea temperaturii corpului și a simptomelor respiratorii.

Dezinfecție podea și pereți

(1) Poluanții vizibili trebuie îndepărtați complet înainte de dezinfectare

(2) Dezinfectați podeaua și pereții cu un dezinfectant care conține clor 1000 mg / L

(3) Asigurați-vă că dezinfectarea este efectuată cel puțin 30 de minute;

(4) Efectuați dezinfectarea de trei ori pe zi și repetați procedura în orice moment când există contaminare

.2.2 Dezinfectarea suprafețelor obiectelor

(1) Ștergeți suprafețele obiectelor cu dezinfectant sau șervețele care conțin clor 1000 mg / .Așteptați 30 de minute și apoi clătiți cu apă curată. Efectuați procedura de dezinfectare de trei ori pe zi (repetați în orice moment când se suspectează contaminarea)

(2) Ștergeți mai întâi regiunile mai curate, apoi regiunile contaminate: ștergeți mai întâi suprafețele obiectului care nu sunt atinse frecvent.

DEZINFECTAREA ȚESĂTURILOR

(1) Haine, cearceafuri, huse pentru pat și perne utilizate de pacienți;
(2) Perdele de pat
(3) prosoape de pardoseală utilizate pentru curățarea mediului.
5.2 Metode de colectare
(1) În primul rând, împachetați țesăturile într-o pungă de plastic și sigilați punga
(2) Apoi, împachetați această pungă într-o altă pungă de plastic pe care o sigilați
(3) În cele din urmă, împachetați punga de plastic într-o pungă din material textil  și sigilați-o sacul cu legături de cablu;
(4) Atașați o etichetă specială  și numele departamentului. Trimiteți punga la spălătorie

5.3 Depozitare și spălare

(1) Țesăturile infectate trebuie separate de alte țesături (non-COVID-19) și spălat într-o altă mașină de spălat
(2) Spălați și dezinfectați aceste țesături cu un dezinfectant care conține clor la 90 ° C cel puțin 30 minute.
5.4 Dezinfectarea uneltelor de transport
(1) Instrumentele speciale de transport trebuie utilizate doar pentru transportul țesăturilor infectate
(2) Instrumentele se dezinfectează imediat de fiecare dată după ce au fost utilizate pentru țesăturile respective
(3) Instrumentele de transport trebuie șterse cu dezinfectant care conține clor (cu 1000 mg / L clor activ). Lăsați dezinfectantul timp de 30 de minute înainte de a șterge instrumentele cu apă curată.

Sursă foto:Pixabay.com

Inchide