Donald Trump a adoptat o ordonanță executivă pentru a modifica „Obamacare”: „Companiile de asigurări se vor lupta pentru a înscrie pe toată lumea”

Donald Trump a adoptat o ordonanță executivă pentru a modifica Obamacare: Companiile de asigurări se vor lupta pentru a înscrie pe toată lumea
Publicat: 12/10/2017, 21:38

„Inițiem un proces de abrogare și înlocuire a Obamacare. Acum, Casa Albă inițiază acest proces. Oamenii vor primi servicii medicale la tarife foarte mici. Companiile de asigurări se vor lupta pentru a înscrie pe toată lumea”, a declarat Donald Trump, potrivit CBS News.

Ordonanța prevede elaborarea și aplicarea de către Administrația de la Washington a unor politici în sensul intensificării concurenței în sistemul medical și îmbunătățirii serviciilor, în paralel cu reducerea tarifelor. Președintele Donald Trump susține că modificările nu vor afecta bugetul federal.

„În contextul în care Congresul nu reușește să se mobilizeze în domeniul serviciilor medicale, voi recurge la puterea stiloului prezidențial pentru a oferi servicii medicale multor oameni, rapid”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

„Costurile Obamacare au fost atât de revoltătoare încât efectele sunt absolut distrugătoare”, a afirmat Donald Trump, avertizând că va colabora în continuare cu membrii Congresului pentru a abroga „definitiv” Legea servicilor medicale accesibile.

Senatul Statelor Unite a decis la sfârșitul lunii septembrie să nu mai organizeze niciun vot pentru anularea Legii serviciilor medicale accesibile, numită „Obamacare”, renunțând astfel la o inițiativă solicitată insistent de președintele Donald Trump.

Politicienii Partidului Republican contestă de șapte ani Legea serviciilor medicale accesibile adoptată de fosta Administrație Barack Obama. Partidul Republican a considerat că obiectivul abrogării „Obamacare” va fi ușor de atins în contextul preluării postului de președinte al SUA și controlului atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat. Camera Reprezentanților a adoptat în luna mai un proiect care prevede înlocuirea „Obamacare”, dar inițiativa s-a blocat în Senat. Președintele Donald Trump a promis în campanie abrogarea „Obamacare”, iar ulterior a criticat frecvent tergiversările din Congres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase