Donald Trump, sătul de propaganda Black Lives Matter: „Tot mai mulți albi au fost uciși de polițiști!”

Redactor:
Marius Olaru
Donald Trump, sătul de propaganda Black Lives Matter: „Tot mai mulți albi au fost uciși de polițiști!”
BBC: Donald Trump solicită amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate / Sursa FOTO: wikimedia.org

Președintele Donald Trump a făcut o serie de declarații controversate într-un interviu acordat canalului de televiziune CBS News. Întrebat de ce crede că americanii de culoare sunt încă uciși de forțele de ordine, liderul de la Casa Albă a răfufnit: „Tot mai mulți albi au fost uciși de polițiști!”.

Trump susține că nu poate fi catalogat drept o persoană rasistă, însă nici nu este de acord cu dictatura minorității. Referitor la evenimentele derulate după momentul asasinării lui George Floyd, un afro-american decedat în timpul unei operațiuni de reținere, președintele Americii concluzionat: în SUA, nu doar negrii sunt împușcați de polițiști, ci și albii!

„De ce sunt încă omorâți americanii de culoare?”, a vrut să știe moderatorul. Răspunsul lui Trump a venit prompt și l-a lăsat mască pe jurnalistul de la CBS News: „Ce întrebare teribilă poți să pui! Tot aşa este cu albii. Tot mai mulţi albi, apropo”. „Mult mai mulţi albi”, a insistat Donald Trump.

Cifrele seci îi dau dreptate lui Trump

Totuși, studiile arată că un număr disproporţionat de negri sunt ucişi de poliţie în comparaţie cu albii, care reprezintă o pondere mult mai mare a populaţiei SUA. O recentă analiză a cotidianului Washington Post indica faptul că, în termeni absoluţi, numărul de albi ucişi de poliţie este într-adevăr mai mare, însă, din cele 5.400 de persoane împuşcate mortal de poliţie în 2015, negrii au reprezentat 23%, deși ei sunt doar 13% din populaţia Americii! În schimb, 45% dintre cei uciși au fost albi, dar asta la un procent de 60% din populaţia SUA.

Potrivit unui studiu al Universităţii Harvard, publicat în urmă cu o lună, americanii de culoare au de trei ori mai multe şanse să fie ucişi de poliţiști.

Donald Trump, tot mai pornit împotriva Black Lives Matter

De când a intrat în campanie electorală, președintele Donald Trump şi-a escaladat retorica împotriva Black Lives Matter. Mișcarea sprijinită de o parte din miliardarii Americii a produs haos pe străzile marilor metropole și chiar a încercat să obțină autonomie pentru anumite zone din SUA!

Trump a fost acuzat de rivalii democrați că nu a adoptat nicio poziţie clară împotriva rasismului sistematic şi a brutalităţii Poliţiei. În schimb, în discursul său, el s-a concentrat mai mult asupra violenţei din timpul demonstraţiilor BLM.

Inchide