Două persoane, EXECUTATE în Iran. DOUĂ TONE de monede din aur au fost găsite la reședința SULTANULUI MONEDELOR

Redactor:
Bianca Pavaluca
Două persoane, EXECUTATE în Iran. DOUĂ TONE de monede din aur au fost găsite la reședința SULTANULUI MONEDELOR
Doi bărbați acuzați de infracțiuni economice au fost EXECUTAȚI în Iran. Unul dintre ei este SULTANUL MONEDELOR, arestat pentru că deținea DOUĂ TONE de monede din aur. Vezi MOTIVUL pentru care Iranul aplică sentințe atât de drastice

Unul dintre bărbați, Vahid Mazloumin, numit „sultanul monedelor”, a fost condamnat la moarte după ce autoritățile au descoperit că manipula în favoarea sa piața valutară. În urma perchezițiilor, la reședința sa au fost găsite două tone de monede de aur, relatează Reuters.

Al doilea bărbat era un colaborator de-al lui Mazloumin, care se ocupa de vânzarea monedelor.

Ambii bărbați au fost condamnați pentru „răspândirea corupției pe pământ”, faptă pedepsită cu moartea în legislația iraniană.

Poliția din Iran a arestat, în luna iulie, un bărbat despre care spune că strânsese două tone de monede din aur pentru a manipula piața financiară locală, informează BBC.

Șeful poliției de la Teheran, Hossein Rahimi, a declarat că Vahid Mazloumin s-a folosit de complici pentru a aduna în jur de 250.000 de monede în ultimele zece luni. Rahimi l-a numit „Sultanul Monedelor”.

Iranienii au cumpărat în masă monede de aur de când SUA au abandonat acordul nuclear în mai, și au amenințat că vor reimpune sancțiuni, declanșând astfel o scădere a monedei naționale.

Foto: Captură

Inchide