UPDATE: O româncă de 40 de ani a fost ucisă de rechini, în Egipt / Atacul a avut loc la 600 de metri de cel în urma căruia o austriacă și-a pierdut viața / Mai multe plaje de la Marea Roșie au fost închise

UPDATE: O româncă de 40 de ani a fost ucisă de rechini, în Egipt / Atacul a avut loc la 600 de metri de cel în urma căruia o austriacă și-a pierdut viața / Mai multe plaje de la Marea Roșie au fost închise
Egiptul închide plajele de la Marea Roșie după ce o femeie a fost ucisă de un rechin Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03/07/2022, 18:00
Actualizat: 03/07/2022, 18:30

Guvernatorul egiptean al Mării Roşii a emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roşie, după ce două femei au fost ucise în urma unui atac al rechinilor în largul coastei Sahl Hasheesh.

UPDATE ora 18:00 – A doua victimă a rechinilor este o româncă de 40 de ani

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste din România în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al rechinilor, în urma căruia a murit o austriacă de 68 de ani.

Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citat de publicația internațională.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Presa internațională a vorbit, inițial, despre o singură femeie atacată de rechini. Duminică, însă, ministerul egiptean al Mediului a precizat că este vorba despre două femei ucise de rechini, în apropiere de Hurghada.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada”, a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că incidentul este subiectul unei anchete locale, conform thesundaily.com.

Conform demnitarului egiptean, „orice activitate este interzisă timp de trei zile” pe plajele din sudul orașului Hurghada, în sud-estul Egiptului.

Una dintre victime este o austriacă de 68 de ani care a murit din cauza rănilor.

Femeia a ajuns la mal fără un braț și un picior

O femeie de 68 de ani a murit, vineri, după ce a fost atacată de un rechin în golful Sahl Hasheesh din Marea Roșie. Ea reușise să ajungă la mal, fără un braț și un picior, dar a decedat în ambulanță din cauza rănilor grave și a pierderii unei cantități mari de sânge.

Femeia a fost atacată și a început să strige după ajutor. Martorii, șocați, au încercat să-i distragă atenția rechinului, dar nimeni nu a avut curajul să sare în apă pentru a o ajuta.

Ea a reușit să ajungă, totuși, la mal, fără un braț și un picior, iar medicii i-au acordat primul ajutor la fața locului, dar a murit câteva minute mai târziu, în ambulanță, potrivit DailyMail.

Femeia era din Austria, dar era căsăsătorită cu un bărbat din Egipt și trăia în această țară.

În doar câteva momente, în toată zona s-a instalat panica. Pentru cel puțin trei zile, plaja de aproape 30 de km, de la Tropitel până în Makadi Bay, a fost închisă.

Nu este un caz singular

În Marea Roșie există peste 44 de specii de rechini, dar atacurile lor sunt rare în Egipt.

Totuși, în octombrie 2020, un băiețel ucrainean, în vârstă de 12 ani, aflat în vacanță în Egipt, și ghidul său turistic și-au pierdut membrele după ce au fost atacați de rechin.

Și în 2010, cinci turiști, trei ruși, un ucrainean și german, au fost răniți de rechini, în atacuri diferite.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult