VIDEO | Austriacă atacată de un rechin, în Egipt. Ce s-a întâmplat cu femeia, după ce a ajuns la mal fără un braț și un picior

VIDEO | Austriacă atacată de un rechin, în Egipt. Ce s-a întâmplat cu femeia, după ce a ajuns la mal fără un braț și un picior
Sursă FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 02/07/2022, 16:01
Actualizat: 03/07/2022, 14:21

O femeie de 68 de ani a murit, vineri, după ce a fost atacată de un rechin în golful Sahl Hasheesh din Marea Roșie. Ea reușise să ajungă la mal, fără un braț și un picior, dar a decedat în ambulanță din cauza rănilor grave și a pierderii unei cantități mari de sânge. 

Femeia a fost atacată și a început să strige după ajutor. Martorii, șocați, au încercat să-i distragă atenția rechinului, dar nimeni nu a avut curajul să sare în apă pentru a o ajuta.

Ea a reușit să ajungă, totuși, la mal, fără un braț și un picior, iar medicii i-au acordat primul ajutor la fața locului, dar a murit câteva minute mai târziu, în ambulanță, potrivit DailyMail.

Femeia era din Austria, dar era căsăsătorită cu un bărbat din Egipt și trăia în această țară.

În doar câteva momente, în toată zona s-a instalat panica. Pentru cel puțin trei zile, plaja de aproape 30 de km, de la Tropitel până în Makadi Bay, a fost închisă.

Acesta nu este un caz singular

În Marea Roșie există peste 44 de specii de rechini, dar atacurile lor sunt rare în Egipt.

Totuși, în octombrie 2020, un băiețel ucrainean, în vârstă de 12 ani, aflat în vacanță în Egipt, și ghidul său turistic și-au pierdut membrele după ce au fost atacați de rechin.

Și în 2010, cinci turiști, trei ruși, un ucrainean și german, au fost răniți de rechini, în atacuri diferite.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult