Emmanuel Macron, criticat după ce a spus unui ȘOMER că îi poate găsi de muncă, dacă TRAVERSEAZĂ STRADA

Emmanuel Macron, criticat după ce a spus unui ȘOMER că îi poate găsi de muncă, dacă TRAVERSEAZĂ STRADA
Publicat: 17/09/2018, 14:58

Președintele francez i-a zis tânărului de 25 de ani, care vrea să devină grădinar, să-și schimbe cariera și să migreze spre un loc de muncă în catering sau construcții, scrie The Independent.

Bărbatul l-a abordat pe Macron în timpul unui eveniment cultural desfășurat duminică la Palatul Elysee, spunându-i că a trimis CV-uri și scrisori de intenție, dar acestea „nu au dus la niciun rezultat”.

„Dacă ești pregătit și motivat, în hoteluri, cafenele și construcții, oriunde merg, oamenii caută angajați”, i-a răspuns Macron. „Îți găsesc de muncă, dacă traversez strada”. El l-a sfătuit pe șomer să-și caute job la o cafenea din zona Montparnasse: „Sunt sigur că unul sau doi angajează acum. Dă-i drumul!”

Vocile critice l-au acuzat rapid pe Macron de lipsa empatiei și deconectarea de la realitatea socială a Franței. La începutul anului, președintele apăruse într-o altă filmare, în care ceartă pe un adolescent, care i se adresează cu apelativul „Manu”.

Băiatul cântă o strofă din imnul socialist „Internaționala”, într-o ironie aparentă la politicile pro-business ale lui Macron, apoi îl întreabă: „Ce mai faci, Manu?”

Macron se inflamează și îi ține o întreagă predică: „Nu, nu poți face asta. Ești aici, la o ceremonie oficială și trebuie să mă respecți. Poți face pe naivul, dar azi este Marseilleza, Cântecul Partizanilor, astfel încât vreau să îmi zici „Domnule președinte” sau „Domnule”. În regulă? Așa. În ziua în care vrei să începi o revoluție, asigură-te că mai întâi ai studiat suficient, ai obținut o diplomă și te întreții singur, bine? Apoi poți da altora lecții!”

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase