Florin Cîțu, ultimatum în cazul crizei din Ucraina: Nu mai avem timp. Trebuie sa acționăm acum

Florin Cîțu, ultimatum în cazul crizei din Ucraina: Nu mai avem timp. Trebuie sa acționăm acum
Florin Cîțu / Sursa: Facebook
Publicat: 26/02/2022, 13:43
Actualizat: 26/02/2022, 13:58

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, spune că a discutat cu premierul Ucrainei despre situația gravă în care se află țara, din cauza atacului Rusiei. Șeful Executivului din Ucraina i-a trimis liderului PNL imagini cu victimele atacului rus asupra unui bloc de locuințe.

„Am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Șmihal, și mi-a trimis aceste videoclipuri. Nu mai avem timp, trebuie să acționăm ACUM”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Florin Cîțu.

Anterior, într-un mesaj postat pe Twitter, șeful PNL a spus că „sunt necesare imediat restricţii mai dure asupra Rusiei.

„Ar trebui să vizăm toate interesele financiare ale Rusiei din ţările noastre, precum şi persoanele conectate la Kremlin şi activele acestora. Istoria ne va judeca după acţiunile noastre. Trebuie să acţionăm acum”, a adăugat Florin Cîțu.

A treia zi de război

E a treia zi în care locuitorii din Kiev se trezesc în zgomotul exploziilor și al focurilor de armă. Sâmbătă dimineața, trupele ruse au avansat spre oraș, după două zile de lupte la periferia capitalei Ucrainei.

Guvernul de la Kiev spune că luptele au pornit deja pe străzile capitalei Ucrainei. Anunțul vine la câteva ore după ce președintele Vlodomir Zelenski a spus că rușii vor asalta orașul.

„În primele ore ale zilei de sâmbătă, videoclipuri de la martori oculari arată explozii care au loc într-o zonă de la nord-vest de Kiev. În zonă există o bază militară. Echipele CNN din capitală au raportat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în vestul și sudul orașului. La scurt timp după aceea, Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei a declarat că au loc ciocniri și într-o suburbie de est”, se arată în relatarea live a CNN.

Franţa va reloca 500 de militari în România în cadrul NATO în urma invadării Ucrainei vecine de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a declarat generalul Burkhard într-un interviu acordat Radio France Internationale şi France 24.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult