Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a fost citat pentru audieri

Redactor:
Marinela Sarbu
Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a fost citat pentru audieri
Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigații, care vor avea loc pe data de 17 iulie, a anunțat joi instituția, potrivit Reuters.

„Confirmăm faptul că acesta va fi audiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului. Acesta a refuzat să dea detalii cu privire la motivul citării, care va avea loc pe data de 11 iulie.

Poroșenko, deținător al uneia dintre cele mai mari afaceri în domeniul confecțiilor din țară, a pierdul alegerile przidențiale din luna aprilie în favoarea actorului Volodimir Zelenski, care a promis în campania electorală că va lupta împotriva corupției.

Zelenskiy a candidat pentru funcția de președinte, fără a avea nicio experiență politică. El a jucat rolul unui profesor într-o comedie TV, care a devenit în mod neașteptat președinte după ce un elev a filmat tirada lui împotriva politicienilor corupți și a postat videoclipul online.

Partidul său, Slujitorul poporului, conduce acum în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie, având sprijinul a 37,8% dintre cei care au declarat că vor vota, potrivit unui sondaj realizat în perioada 25 iunie-7 iulie de Institutul de Cercetare KIIS.

Partidul Solidarității Europene al lui Poroșenko beneficiazîă de sprijinul a 7,2% din cei chestionați, plasându-l pe locul al treilea.

Inchide