François Hollande vrea SĂ INTERZICĂ TEMELE pentru acasă

François Hollande vrea SĂ INTERZICĂ TEMELE pentru acasă
Publicat: 16/10/2012, 12:56
Actualizat: 06/08/2014, 14:42

Președintele Franței, François Hollande, vrea să scoată din programul elevilor temele pentru acasă, acesta fiind unul din pașii pentru revizuirea sistemului național de învățământ, care prevede o programă mai amplă pe intervalul petrecut la școală, scrie Washington Post.

În opinia lui Hollande, temele creează diferențe între elevii care primesc ajutor din partea părinților și cei care provin din familii dezavantajate.

„Educația este prioritară. Un program educațional este, prin definiție, un program societal. Munca trebuie făcută la școală, mai degrabă decât acasă”, spunea președintele francez, săptămâna trecută, la universitatea Sorbona.

Prevederile propuse de Hollande sunt îndelung discutate în țară, francezii întrebându-se de unde se vor găsi bani pentrru reforma educației. Președintele francez vrea și creșterea numărului de cadre didactice, extinderea timpului petrecut la școală de la patru zile pe săptămână, la patru zile și jumătate, revizuirea curriculei și stoparea absenteismului. În acest moment, cel mai lung program al unui elev francez începe la ora 08.30 și se termină la 16.30.

Câteva instituții din Statele Unite au implementat deja acest sistem de învățare exclusiv la școală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase