FURT. Doi români au furat sute de litri de motorină în Italia. Metoda i-a surprins până și pe polițiști

Redactor:
Daniel Matei
FURT. Doi români au furat sute de litri de motorină în Italia. Metoda i-a surprins până și pe polițiști
FURT. Doi români au furat sute de litri de motorină în Italia. Metoda i-a surprins până și pe polițiști. Sursa foto: Shutterstock

Doi români au fost reținuți în Italia după ce au furat aproape jumătate de tonă de motorină din mai multe vehicule, folosindu-se de un dispozitiv ingenios.

Polițiștii italieni au fost anunțați zilele trecute, de către un șofer de TIR din Polonia, că acesta a identificat lipsa unei cantități importante de carburant în timp ce se afla într-un spațiu de servicii de pe autostrada A21, care leagă Torino de Brescia, după cum informează site-ul Alessandria News.

Polonezul anunțase că a identificat doi suspecți, care au părăsit spațiul de servicii într-un camion.

Polițiștii au instituit mai multe filtre de-a lungul autostrăzii, iar într-un alt spațiu de servicii de pe șoseaua de mare viteză au depistat camionul descris de către șoferul polonez.

Cei doi români au fost dați de gol de faptul că rezervorul camionului în care se aflau prezenta urme de carburant, ceea ce i-a făcut pe oamenii legii să își dea seama că aceștia erau autorii furtului.

Românii au încercat, fără succes, să se ascundă de polițiștii italieni în cabină.

Poliția, surprinsă de sistemul folosit de români pentru a fura carburant

În urma perchezițiilor desfășurate în acest caz, polițiștii italieni au descoperit un sistem ingenios pe care românii îl foloseau pentru a fura carburant din autovehicule. Acesta era format dintr-o pompă electrică și mai multe conducte pe care românii le montau la rezervorul vehiculelor pe care le vizau.

Astfel, oamenii legii din Italia au descoperit și că cei doi au furat până în prezent aproximativ 450 de litri de combustibil din rezervoarele mai multor vehicule.

Cei doi bărbați, în vârstă de 36, respectiv 23 de ani, angajați ai unei companii de transport, au fost reținuți.

Ulterior, cei doi au fost prezentați instanței, în regim de teleconferință, ca urmare a măsurilor luate de autoritățile italiene pentru limitarea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus.

Românii au fost găsiți vinovați pentru furt și urmează să fie cercetați în continuare în libertate.

Inchide