Guvernatorul Băncii Angliei AVERTIZEAZĂ: Riscul producerii unui Brexit fără acord este „ALARMANT de mare”

Guvernatorul Băncii Angliei AVERTIZEAZĂ: Riscul producerii unui Brexit fără acord este „ALARMANT de mare
Publicat: 03/04/2019, 20:28

Referindu-se la riscul producerii unui Brexit fără acord, Mark Carney a afirmat: „În august 2018, riscul era deja inconfortabil de mare. Din nefericire, cred că s-a dovedit a fi o estimare precisă”.

„Acum, riscul este alarmant de mare. Suntem într-o situație în care voința exprimată de Parlament este pentru o anumită formă de acord, unul definit printr-o dublă negație: Parlamentul se opune unui Brexit fără niciun acord. Guvernul, după cum a spus premierul, se opune unui Brexit fără acord, Uniunea Europeană se opune unui Brexit fără acord, dar posibilitatea există, prin opțiunea din oficiu”, a explicat Mark Carney într-un interviu acordat postului tv Sky News.

„Deci, ieșirea din UE fără acord se poate produce în mod accidental și nu va mai fi nicio tranziție, va fi direct un Brexit în mod dezordonat”, a atras atenția Mark Carney.

„Există numeroase lucruri îngrijorătoare în cazul unui Brexit fără acord”, a subliniat guvernatorul Băncii Angliei, explicând însă că sistemul financiar este puternic.

Întrebat despre afirmațiile unor promotori ai Brexit care susțin că în lipsa unui acord se vor aplica regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) astfel că nu vor fi impuse taxe vamale, Mark Carney a precizat: „Trebuie să uitați ficțiunile, sunt absolut absurde”.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May și Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroși politicieni britanici. Mai mulți membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest față de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a avertizat marți că Uniunea Europeană nu va fi pe termen lung „ostatic” în criza Brexit, somând Marea Britanie să propună o soluție privind ieșirea ordonată din Uniunea Europeană până pe 10 aprilie.

„Prioritatea noastră este buna funcționare a Uniunii Europene și a pieței unice. Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie”, a declarat Emmanuel Macron în cursul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.

„Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel, de facto, alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord”, a atras atenția Macron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
„Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea” Detalii înfiorătoare ale martorilor accidentului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cele mai comune probleme la o cutie de viteze automată?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Nina Dobrev a suferit un accident. Primul mesaj transmis de actriță de pe patul de...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Robotul moale care imită picioarele păianjenilor
×