Hong Kong: Accesul în țară, interzis pentru pasagerii care vin din opt țări. Cursele nu vor fi autorizate să aterizeze

Hong Kong: Accesul în țară, interzis pentru pasagerii care vin din opt țări. Cursele nu vor fi autorizate să aterizeze
Guvernatorul Hong Kong, Carrie Lam. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/01/2022, 16:18

Autoritățile din Hong Kong au anunțat miercuri că au interzis zborurile care sosesc din opt state, cu scopul de a împiedica răspândirea variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Guvernatorul teritoriului, Carrie Lam, a mai anunțat că autoritățile au luat și alte măsuri pentru limitarea răspândirii acestei tulpini.

Potrivit acesteia, sunt interzise zborurile care sosesc din Australia, Canada, Filipine, Franţa, India, Pakistan, Regatul Unit şi Statele Unite, potrivit Digi24.

„Cursele de pasageri provenite din aceste ţări nu vor fi autorizate să aterizeze în Hong Kong, iar persoanele care au petrecut un timp în aceste ţări nu vor mai autorizate să se îmbarce în curse către Hong Kong, inclusiv cu escală”, a spus Carrie Lam.

Hong Kong adoptă și alte măsuri antipandemice

De asemenea, aceasta a mai anunțat interzicerea evenimentelor publice de amploare, dar și închiderea mai multor tipuri de activități economice, printre care barurile, localurile de noapte, sălile de sport și saloanele de înfrumusețare. Restaurantele vor putea funcționa în continuare, dar vor fi nevoite să se închidă la orele 18.

Spre deosebire de China continentală, Hong aplică o strategie „zero COVID”, care constă într-o perioadă îndelungată de carantină pentru orice persoană sosită în acest teritoriu, dar şi în măsuri stricte de izolare a bolnavilor şi a celor care au intrat în contact cu aceştia.

Ca urmare a acestei politici, în Hong Kong s-au înregistrat doar 12.000 de cazuri și 213 decese de la începutul pandemiei, în contextul în care teritoriul are o populație de 7,5 milioane de locuitori.

În Hong Kong au fost înregistrate doar 114 cazuri de infectare cu tulpina Omicron, cele mai multe fiind din rândul pasagerilor testați la sosire sau în perioada de carantină.

Potrivit guvernatorului, responsabilii din domeniul sănătăţii se tem că noua variantă de coronavirus se propagă în prezent nedetectată.

„Ne găsim în faţa unor cazuri pentru care au fost identificate sursele, dar nu şi modalitatea de transmitere”, a explicat ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase