Imaginile din satelit au scos la iveală ceva incredibil. Unde se află cea mai mare tabără de refugiați din lume

Publicat: 25/01/2018, 17:47

În februarie 2017, ONU a decretat oficial foametea în Sudanul de Sud. Organizațiile umanitare au fost avertizate încă din 2016 că tensiunile din țară s-ar putea transforma oricând într-un genocid. În prezent, Bidi Bidi găzduiește peste 285.000 de refugiați, scrie Business Insider.

Noile imagini din satelit, furnizate de start-up-ul tehnologic Bird.i, arată cum tabăra a crescut odată cu escaladrea crizei refugiaților. La începutul lui 2016, Bidi Bidi era un sătuc înconjurat de verdeață.

La începutul lui 2017, terenul s-a modificat vizibil, pe măsură ce refugiații au ajuns în Bidi Bidi.

Tehnologia sateliliților permite studierea zonelor inaccesibile din lume. Bird.i a precizat că a „scanat” fiecare casă din Bidi Bidi, pentru a estima numărul imigranților.

O altă companie care folosește această tehnologie este Facebook. Astfel, Mark Zuckerberg dorește să vadă unde „se ascund cele 4,2 miliarde de persoane care nu au încă acces la internet.

Facebook a reușit să realizeze o hartă mai fidelă a populației lumii și a furnizat datele către ONU și Banca Mondială. Asemenea date sunt neprețuite, pentru a stabili unde pot fi canalizate resursele, precum stocurile de medicamente, de hrană sau de apă, scrie BI.

foto: captură Business Insider

foto: captură Business Insider

foto: captură Business Insider

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase