În plină pandemie, Germania redeschide bordelurile. Care a fost argumentul autorităților și ce reguli trebuie să respecte angajatele

În plină pandemie, Germania redeschide bordelurile. Care a fost argumentul autorităților și ce reguli trebuie să respecte angajatele
În plină pandemie, Germania redeschide bordelurile. Care a fost argumentul autorităților și ce reguli trebuie să respecte angajatele | sursa foto - profimedia
Publicat: 09/09/2020, 12:01
Actualizat: 09/09/2020, 12:03

Pandemia de coronavirus a amprentat negativ și industria prostituției din Germania, numai că reprezentanții acestei ”ramuri” a trecut la contraatac, iar autoritățil – analizând situația – le-au dat câștig de cauză.

Începând cu data de 15 septembrie, bordelurile din anumite landuri ale Germaniei vor fi redeschise după opt luni de interdicție totală care au dus stabilimentele rezervate plăcerilor în pragul falimentului. Potrivit romaniatv.net, criza medicală acută indusă de noul coronavirus a avut repercusiuni dure asupra industriei prostituției, iar afacerile au fost, pur și simplu, ”devastate”.

Patronii de bordeluri au cerut, cu insistență și invocând ”rațiuni financiare”, redeschiderea stabilimentelor, autoritățile primind nenumărate plângeri și solicitări prin care s-a cerut ca situația să revină la normal, chiar și în condiții specifice impuse de pandemie. În consecință, bordelurile din landurile Saxonia inferioară, Schleswig-Holstein, Bremen și Hamburg vor fi redeschise clienților.

În cel mai populat land german – Renania de nord–Westfalia – Curtea regională de apel din Münster a anunțat, marți, că bordelurile se vor putea redeschide normal. Argumentul prezentat de Curtea regională de Apel a fost acela că ”riscul de infectare cu coronavirus nu poate fi mai ridicat în timpul activităților sexuale decât în cazul adunărilor publice cu peste 150 de persoane”.

Angajatele vor lucra în ture și vor menționa contacții intimi într-o agendă

În urma acestei decizii, angajatele din bordelurile redeschise își vor desfășura ”activitatea” respectând două reguli ”esențiale”. Vor lucra în ture și vor ”înregistra” contacții intimi într-o agendă, pentru ca aceștia să poată fi identificați în cazul în care vor apărea infecții cu noul coronavirus.

În Koln există cel mai mare bordel din Europa, însă stabilimentul – din cauza pandemiei și a interdicțiilor impuse de autorități pentru a se încerca stoparea infecției cu noul coronavirus – a intrat în faliment după cinci luni de inactivitate.

”Este cumva de neimaginat. Suntem faliți”, a declarat directorul executiv al stabilimentului, Armin Lobscheid, potrivit sursei citate.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase