Incident în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați din greșeală dintr-un bombardier

Incident în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați din greșeală dintr-un bombardier
Incident în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați din greșeală dintr-un bombardier / Foto: Rick Kusiolek, Twitter
Publicat: 23/03/2021, 16:30

Un incident tragic s-a produs astăzi pe un aeroport din centrul Rusiei. Trei militari ruşi au murit după ce au fost catapultaţi accidental dintr-un bombardier strategic.

Cei trei militari se aflau la bordul unui bombardier strategic de tip Tupolev-22M. În timp ce avionul era la sol înaintea decolării, pe un aeroport militar din Kaluga, în centrul Rusiei, sistemul de catapultare s-a activat în mod eronat.

Cei trei membri ai echipajului au fost catapultaţi de la sol, iar paraşutele nu au avut distanţa necesară pentru a se deschide.

Din cauza înălţimii insuficiente, paraşutele nu s-au deschis, iar trei membri ai echipajului au suferit răni incompatibile cu supravieţuirea”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia RIA Novosti.

Autorităţile militare încearcă să afle cauzele activării sistemului de catapultare.

Două avioane militare s-au ciocnit în Taiwan. Un pilot a murit, iar altul este dispărut

Două avioane de vânătoare au intrat în coliziune în aer și s-au prăbuşit, au anunțat Forţele Aeriene din Taiwan. Un pilot a fost găsit, dar a decedat, iar altul este dat dispărut, informează agenţia de presă Reuters.

Forţele Aeriene din Taiwan au anunţat luni că două avioane de vânătoare F-5S, fiecare având la bord câte un sigur pilot, s-au prăbuşit în mare, după o aparentă coliziune.

Un pilot a fost găsit, dar a decedat în timp ce era transportat spre spital, iar altul este dat dispărut, a declarat Huang Chih-Wei, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din Taiwan.

Accidentul a avut loc în cursul unei misiuni de antrenament şi intervine în contextul tensiunilor dintre Taiwan şi Administraţia de la Beijing. Forţele Aeriene chineze sunt supuse unor presiuni intense, având aproape zilnic misiuni de interceptare a avioanelor militare chineze care se apropie de Taiwan.