ISIS continuă atrocitățile în Siria. Teroriștii obligă un „spion” să-și sape singur mormântul, după care îl decapitează

Publicat: 29/05/2015, 10:12
Actualizat: 04/08/2015, 17:02

În clipul video prezentat de ISIS, apare un presupus „spion sirian”, care folosește un topor și o lopată pentru a-și săpa mormântul în deșert, scrie dailymail.co.uk.

Aceasta este ultima din filmările care ilustrează în detaliu atrocitățile Statului Islamic. Prizonierul, care are răni pe față, își recunoaște „greșelile” în fața camerei de filmat.

foto: captură Daily Mail

Tânărul spune, în limba arabă, ca este din Al-Qaryatayn, un oraș din centrul Siriei și descrie activitatea sa de „spion”.

foto: captură Daily Mail

„L-am ucis pe Abu Hassan și Statul Islamic m-a capturat”, povestește bărbatul. Prizonierul, pe numele său Ziad Abdel”al Abu Tarek, este filmat în timp ce merge desculț spre locul execuției. O camionetă în care poate fi observat steagul ISIS se deplasează în spatele condamnatului și filmarea se încheie cu o secvență în care este prezentat cadavrul decapitat al acestuia.

foto: captură Daily Mail

Săptămâna trecută, presa internațională a difuzat imagini cu trupurile decapitate împrăștiate pe străzile Palmyrei, după ce ISIS a atacat orașul istoric.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult