Italia, sub noi restricții pe perioada sărbătorilor de iarnă

Italia, sub noi restricții pe perioada sărbătorilor de iarnă
Publicat: 19/12/2020, 10:03
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Italia, una dintre țările cele mai afectate de Covid-19, va fi plasată sub noi restricții în perioadele de Crăciun și Anul Nou, a anunțat prim-ministrul Giuseppe Conte pe 18 decembrie.

Italia se va afla sub restricţii de tip „zonă roşie” pe perioada sărbătorilor de iarnă, cu închiderea restaurantelor, barurilor şi magazinelor neesenţiale.

Noi restricții pe perioada sărbătorilor de iarnă

În cadrul noilor măsuri, magazinele, barurile și restaurantele vor fi închise, iar călătoriile între regiuni vor fi interzise și, în teorie, va fi permisă doar o singură călătorie zilnică în afara per gospodărie.

Sărbătorile religioase vor fi permise până la 22:00.

„Experții noștri se tem că curba infecției va crește în perioada de Crăciun”, a spus Conte.

Premierul a recunoscut că autoritățile nu au nici mijloacele și nici voința de a monitoriza respectarea măsurilor de izolare, dar le-a cerut italienilor să respecte o nouă limită de persoane care găzduiesc acasă doi oaspeți adulți.

Cu toate acestea, magazinele alimentare, saloanele de coafură, farmaciile, tutunele și spălătoriile, precum și librăriile vor rămâne deschise.

Conte a precizat că închiderea va fi relaxată pe 28, 29, 30 decembrie, precum și pe 4 ianuarie.

În aceste zile, magazinele pot rămâne deschise până la 21:00 și oamenilor li se va permite să circule liber.

Conte a explicat că lansarea campaniei de vaccinare la sfârşitul acestei luni va marca începutul sfârşitului pentru acest „coşmar”.

Italia are 60 de milioane de locuitori și una dintre cele mai vechi populații din Europa.

O serie de ţări europene au înăsprit măsurile de combatere a răspândirii virusului sau au instituit carantine în perioada sărbătorilor.

Austria va intra în carantină de pe 26 decembrie. Olanda şi Germania se vor afla în carantină până in ianuarie.

Suedia a recomandat pentru prima oară măştile sanitare în mijloacele de transport şi a limitat de la 8 la 4 numărul persoanelor la o masă în restaurante. Totodată, a interzis vânzarea băuturilor alcoolice după ora 20.00.