Kim Jong-un, furios pe o crescătorie de broaște țestoase care nu produce homari

Kim Jong-un, furios pe o crescătorie de broaște țestoase care nu produce homari
Publicat: 19/05/2015, 13:32

Potrivit agenției de presă nord-coreene de stat KCNA, Kim Jong-un a criticat o serie de „deficiențe grave” în timpul unei inspecții recente la crescătoria Taedonggang.

El a criticat crescătoria pentru că nu a acordat suficientă atenție indicațiilor tatălui său care, potrivit KCNA, este cel care a inspirat proiectul pentru a „asigura poporului țestoase gustoase și hrănitoare, cunoscute ca un tonic prețios încă din vechime”.

„Este greu de înțeles că ferma vizitată de Kim Jong-il nu a aranjat nici măcar sala pentru educație în istoria revoluționară”, a declarat Kim Jong-un citat de KCNA. „Angajații care nu și-au întipărit adânc în minte faptele sale de conducere abia dacă-și pot îndeplini rolul de maeștri în producție”, a continuat el.

Kim Jong-un a adăugat, apoi, pe un ton amenințător, că atmosfera de la crescătorie este complet diferită de a altor proiecte pe care le-a vizitat.

Instalația a fost concepută să crească și homari de apă dulce. Însă, din cauza „incompetenței, gândrii depășite și stilului de muncă iresponsabil” al managerilor, a eșuat să facă acest lucru, a mai declarat Kim Jong-un, potrivit KCNA.

Coreea de Nord se pregătește să marcheze 70 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor din Coreea (PMC), un eveniment susceptibil să fie sărbătorit în mod somptuos, cu hrană la care majoritatea nord-coreenilor pot doar să viseze. Însă, din cauza embargoului ONU, inclusiv asupra importurilor de lux, această țară izolată este nevoită să-și asigure singură producția – de homari în acest caz.

În acest context, liderul nord-coreean a lansat un nou val de critici dure. „Întregul personal și poporul muncesc din greu, zi și noapte, ca să ofere cadouri cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la fondarea PMC, dar este greu de înțeles cu ce succese vor să întâmpine funcționarii și angajații fermei festivalul din octombrie”, scrie KCNA citându-l pe reprezentantul celei de a treia generații a dinastiei staliniste.

Kim Jong-un a lăudat numeroase întreprinderi în urma unor vizite „neplanificate”, dar au mai fost cazuri în care și-a exprimat nemulțumirea profundă, în trecut.

În 2014 el s-a plâns de faptul că erau „prea multe” previziuni meteorologice „incorecte”, în timpul unei vizite la o instalație meteorologică.

Ziarul de stat Rodong Sinmun ilustra materialul respectiv cu imagini în care Kim Jong-un apărea roșu la față în timp ce-i critica pe meteorologi. Acuzând echipamentul și metodele științifice depășite, el sublinia importanța unor previziuni „exacte”, care să protejeze vieți și proprietăți de „fenomenul climatic anormal” și să salveze agricultura și pescăriile de la dezastre naturale, scria Rodong Sinmun.

În 2013,Kim Jong-un s-a împiedicat de o dală spartă din care creșteau buruieni în timp ce se plimba prin parc. Iritat, liderul suprem s-a aplecat și a smuls buruienile fir cu fir, potrivit KCNA. Ulterior i-a criticat aspru pe funcționarii de la parcuri de distracții, despre care a spus că au „un spirit de servire a poporului sub zero”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ