LGBT a fost declarată mișcare extremistă în Rusia de Curtea Supremă. Homosexualii şi transsexualii se așteaptă la „pogrom”

LGBT a fost declarată mișcare extremistă în Rusia de Curtea Supremă. Homosexualii şi transsexualii se așteaptă la pogrom
Publicat: 30/11/2023, 20:05
Actualizat: 30/11/2023, 20:14

Curtea Supremă a Rusiei a hotărât joi că activiştii LGBT trebuie să fie desemnaţi drept extremişti. Reprezentanţii homosexualilor şi transsexualilor se tem la ce-i mai rău, că se va ajunge la arestări şi urmăriri penale, relatează Reuters. Instanţa a anunţat că a aprobat o cerere a Ministerului Justiţiei de a recunoaşte drept extremistă ceea ce a numit „mişcarea socială internaţională LGBT” şi de a-i interzice activităţile. Măsura face parte dintr-o serie de restricţii tot mai mari în Rusia privind exprimarea orientării sexuale şi a identităţii de gen, inclusiv prin legi care interzic promovarea relaţiilor sexuale „netradiţionale” şi care interzic schimbarea legală sau medicală a sexului.

Preşedintele Vladimir Putin, care ar trebui să anunţe în curând că va candida pentru un nou mandat de şase ani la alegerile din martie, a încercat mult timp să promoveze o imagine a Rusiei de gardian al valorilor morale tradiţionale în contrast cu un Occident decadent. Într-un discurs susţinut anul trecut, el a declarat că Occidentul n-are decât să adopte „tendinţe destul de ciudate, noi şi ciudate, cum ar fi zeci de genuri şi paradele gay”, dar nu are dreptul să le impună altor ţări, comentează Reuters.

Homosexualii, executați într-un proces de paradă

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor, înainte de anunţarea deciziei instanţei, că Kremlinul „nu urmăreşte” cazul şi că nu are niciun comentariu de  făcut pe marginea acestuia. Curtea Supremă a avut nevoie de aproximativ cinci ore pentru a se pronunţa, după ce şi-a deschis şedinţa la ora locală 10.00 (şi a României). Procedurile au fost închise pentru presă, dar reporterilor li s-a permis accesul pentru a asculta decizia finală.

Activiştii LGBT consideraseră decizia ca fiind inevitabilă după solicitarea din 17 noiembrie a Ministerului Justiţiei, care a afirmat – fără a da exemple – că „diverse semne şi manifestări de orientare extremistă, inclusiv incitarea la discordie socială şi religioasă” au fost identificate în activităţile mişcării LGBT din Rusia.

„Bineînţeles că este foarte alarmant şi nu-mi amintesc ca ameninţarea să fi fost vreodată atât de serioasă şi reală”, a declarat Aleksei Sergheev, un activist LGBT din Sankt Petersburg, într-un interviu acordat Reuters TV la începutul acestei luni. Pe scurt, activiștii LGBT se așteaptă la un pogrom. (rus. vb. a face ravagii, a demola violent, asociat cu persecuția evreilor atât în perioada țaristă, cât și comunistă, interbelică, n.r).

Precedentul Navalnîi

Mai mult de 100 de grupuri sunt deja interzise în Rusia ca fiind „extremiste”. Deciziile anterioare, de exemplu interzicerea mişcării religioase Martorii lui Iehova şi a organizaţiilor fondate de politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi, au servit drept pretext pentru arestări. Sergheev a declarat că activităţi precum sprijinul psihologic şi juridic sau chiar „întâlniri la care poţi doar să stai şi să bei un ceai” vor fi scoase în afara legii, ceea ce va priva multe persoane LGBT de sprijin. „Acestea fie se vor sinucide, fie vor fi pur şi simplu într-o stare teribilă – viaţa lor va fi scurtată şi sănătatea lor se va deteriora, vor bea şi vor fuma mai mult şi aşa mai departe, încercând cumva să scape de această realitate”, a explicat Sergheev.

Cititi și: „Atentat” cu baloane colorate la Moscova, pus la cale de homosexuali. Cum a reacționat poliția

ONU a cerut Rusiei să abroge legile care interzic „propaganda” gay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Momente sfâșietoare la procesul elevului criminal din Craiova. Tatăl victimei a lovit cu pumnii duba...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Momente cumplite la Craiova! Răpus de durere, tatăl adolescentei ucise în Grădina Botanică a trecut...
Rusia amenință că va ataca NATO, dacă Franța va trimite trupe în Ucraina: „Putem vorbi...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
MOMENTUL în care ROMÂNIA și-a pierdut CEL MAI PREȚIOS teritoriu
Putin CUTREMURĂ toată omenirea! Anunţul ISTORIC făcut chiar azi, 29 februarie
Noutățile Netflix martie 2024. Ce filme și seriale noi apar
Andreea Bălan, peripeții la miezul nopții. Jurata Te cunosc de undeva! nu a putut intra...
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Furnicile de deșert au o abilitate de navigare neobișnuită