LGBT a fost declarată mișcare extremistă în Rusia de Curtea Supremă. Homosexualii şi transsexualii se așteaptă la „pogrom”

LGBT a fost declarată mișcare extremistă în Rusia de Curtea Supremă. Homosexualii şi transsexualii se așteaptă la pogrom
Publicat: 30/11/2023, 20:05
Actualizat: 30/11/2023, 20:14

Curtea Supremă a Rusiei a hotărât joi că activiştii LGBT trebuie să fie desemnaţi drept extremişti. Reprezentanţii homosexualilor şi transsexualilor se tem la ce-i mai rău, că se va ajunge la arestări şi urmăriri penale, relatează Reuters. Instanţa a anunţat că a aprobat o cerere a Ministerului Justiţiei de a recunoaşte drept extremistă ceea ce a numit „mişcarea socială internaţională LGBT” şi de a-i interzice activităţile. Măsura face parte dintr-o serie de restricţii tot mai mari în Rusia privind exprimarea orientării sexuale şi a identităţii de gen, inclusiv prin legi care interzic promovarea relaţiilor sexuale „netradiţionale” şi care interzic schimbarea legală sau medicală a sexului.

Preşedintele Vladimir Putin, care ar trebui să anunţe în curând că va candida pentru un nou mandat de şase ani la alegerile din martie, a încercat mult timp să promoveze o imagine a Rusiei de gardian al valorilor morale tradiţionale în contrast cu un Occident decadent. Într-un discurs susţinut anul trecut, el a declarat că Occidentul n-are decât să adopte „tendinţe destul de ciudate, noi şi ciudate, cum ar fi zeci de genuri şi paradele gay”, dar nu are dreptul să le impună altor ţări, comentează Reuters.

Homosexualii, executați într-un proces de paradă

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor, înainte de anunţarea deciziei instanţei, că Kremlinul „nu urmăreşte” cazul şi că nu are niciun comentariu de  făcut pe marginea acestuia. Curtea Supremă a avut nevoie de aproximativ cinci ore pentru a se pronunţa, după ce şi-a deschis şedinţa la ora locală 10.00 (şi a României). Procedurile au fost închise pentru presă, dar reporterilor li s-a permis accesul pentru a asculta decizia finală.

Activiştii LGBT consideraseră decizia ca fiind inevitabilă după solicitarea din 17 noiembrie a Ministerului Justiţiei, care a afirmat – fără a da exemple – că „diverse semne şi manifestări de orientare extremistă, inclusiv incitarea la discordie socială şi religioasă” au fost identificate în activităţile mişcării LGBT din Rusia.

„Bineînţeles că este foarte alarmant şi nu-mi amintesc ca ameninţarea să fi fost vreodată atât de serioasă şi reală”, a declarat Aleksei Sergheev, un activist LGBT din Sankt Petersburg, într-un interviu acordat Reuters TV la începutul acestei luni. Pe scurt, activiștii LGBT se așteaptă la un pogrom. (rus. vb. a face ravagii, a demola violent, asociat cu persecuția evreilor atât în perioada țaristă, cât și comunistă, interbelică, n.r).

Precedentul Navalnîi

Mai mult de 100 de grupuri sunt deja interzise în Rusia ca fiind „extremiste”. Deciziile anterioare, de exemplu interzicerea mişcării religioase Martorii lui Iehova şi a organizaţiilor fondate de politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi, au servit drept pretext pentru arestări. Sergheev a declarat că activităţi precum sprijinul psihologic şi juridic sau chiar „întâlniri la care poţi doar să stai şi să bei un ceai” vor fi scoase în afara legii, ceea ce va priva multe persoane LGBT de sprijin. „Acestea fie se vor sinucide, fie vor fi pur şi simplu într-o stare teribilă – viaţa lor va fi scurtată şi sănătatea lor se va deteriora, vor bea şi vor fuma mai mult şi aşa mai departe, încercând cumva să scape de această realitate”, a explicat Sergheev.

Cititi și: „Atentat” cu baloane colorate la Moscova, pus la cale de homosexuali. Cum a reacționat poliția

ONU a cerut Rusiei să abroge legile care interzic „propaganda” gay

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...