Liderul grupării Stat Islamic a fost ucis

Liderul grupării Stat Islamic a fost ucis
Sursă foto: Profimedia
Publicat: 30/11/2022, 20:10

A fost ucis Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi, liderul rețelei Stat Islamic, a anunțat purtătorul de cuvânt al grupului terorist.

Liderul grupului Stat Islamic (ISIS/Daesh), Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi, o fost omorât în cursul unor acţiuni combatante, a anunțat Abu Omar Al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al grupului, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Point.

Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi devenise liderul reţelei teroriste Stat Islamic în martie, după uciderea predecesorului său, Abu Ibrahim Al-Hashimi al-Qurayshi, într-o operaţiune a forţelor speciale americane efectuată în februarie în nord-vestul Siriei.

Abu Al-Hussein Al-Husseini Al-Qurashi a fost numit miercuri noul lider al grupului terorist Stat Islamic (ISIS/Daesh), activ în Siria şi Irak.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase