LIVE VIDEO | DONALD TRUMP, ARESTAT! Fostul președinte al SUA a pledat nevinovat în fața judecătorului / Discurs încheiat abrupt (UPDATE)

LIVE VIDEO | DONALD TRUMP, ARESTAT! Fostul președinte al SUA a pledat nevinovat în fața judecătorului / Discurs încheiat abrupt (UPDATE)
Publicat: 05/04/2023, 07:30
Actualizat: 05/04/2023, 08:33

Moment istoric în Statele Unite, cu Donald Trump arestat într-un dosar care vizează banii plătiți de fostul președinte american starului porno Stormy Daniels. (UPDATE)

„WOW, nu-mi vine să cred că se întâmplă asta!”, sunt ultimele cuvinte rostite de fostul lider de la Casa Albă înainte să intre în biroul procurorului districtual din Manhattan.

Vezi LIVE VIDEO cu arestarea lui Donald Trump, de la New York, Statele Unite!

UPDATE 08:30: Când va începe procesul lui Donald Trump. Ce se va întâmpla dacă va fi condamnat după ce ar fi ales președinte al SUA

Orice potențial proces în cazul fostului președinte american Donald Trump ar putea începe abia după cel puțin un an de acum încolo.

UPDATE 07:30: Donald Trump, discurs de 25 de minute la Mar-a-Lago, încheiat BRUSC! S-a victimizat și l-a atacat pe Joe Biden

Fostul președinte american Donald Trump a ieșit brusc de pe scenă, marți seara, la reședința sa din Mar-a-Lago, acolo unde le-a vorbit susținătorilor săi timp de 25 de minute, de îndată ce s-a întors de la New York. Trump a devenit primul președinte SUA pus sub acuzare!


UPDATE 23:00: Procurorul Alvin Bragg: „Trump a falsificat în mod repetat și fraudulos…”

Procurorul districtual Alvin Bragg a făcut publice cele 34 de capete de acuzare aduse lui Donald Trump. Printre altele, el îl acuză pe Trump că a falsificat în mod repetat înregistrări pentru a ascunde infracțiunile comise.

Donald Trump a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare ce i s-au adus.

Procurorul districtual Alvin Bragg:

  • Oamenii din statul New York susțin că Donald J. Trump a falsificat în mod repetat și fraudulos înregistrările de afaceri din New York pentru a ascunde infracțiuni care au ascuns informații dăunătoare publicului care a votat în timpul alegerilor prezidențiale din 2016”;
  • Manhattan găzduiește cea mai importantă piață de afaceri din țară. Nu putem permite companiilor din New York să-și manipuleze dosarele pentru a acoperi comportamentul criminal”;
  • După cum arată faptele, minciunile dezvăluie un model care încalcă una dintre legile de bază și fundamentale ale afacerilor din New York”.

Dosarul care conține cele 34 de capete de acuzare ce-i sunt aduse lui Donald Trump poate fi citit AICI.


UPDATE 22:45: Decizia judecătorului Juan Manuel Merchan

Ultimele informații cu privire la evenimentele desfășurate în sala de judecată. Din câte se pare, judecătorul Juan Manuel Merchan nu a emis un „ordin de tăcere” în cazul lui Donald Trump, dar l-a avertizat pe fostul președinte că va lua o astfel de măsură împotriva sa dacă nu încetează cu retorica aprinsă despre acest caz.

Un astfel de ordin („gag order”) i-ar fi interzis lui Donald Trump, avocaților săi, altor părți din dosar, inclusiv martorilor, să vorbească public despre acest caz. De obicei, acest ordin se emite atunci când există riscul ca astfel de declarații să incite la violență sau să fie privite ca amenințătoare pentru procurori ori martori.

În SUA, încălcarea unui ordin de tăcere înseamnă sfidare penală la adresa instanței de judecată.

Următoarea dată stabilită pentru audierea lui Donald Trump este 4 decembrie.

Donald Trump a părăsit sala de judecată fără să facă nicio declarație și i-a ignorat pe jurnaliștii pe lângă care a trecut, transmite CNN. Se estimează că a stat la audieri aproximativ 57 de minute.

El a fost așteptat de o caravană de limuzine, cu care a călătorit mai devreme când s-a deplasat de la Trump Tower spre biroul procurorului districtual. Nu a părăsit Tribunalul prin fața clădirii, din motive de securitate, ci a făcut-o pe o ieșire secundară.

În curând, este de așteptat să ajungă la avionul privat proprietate personală cu care va călători spre Florida. De la Mar-A-Lago, va ține un discurs adresat susținătorilor săi, mai notează presa din State.


UPDATE 22:30: Ce urmează pentru Donald Trump după trimiterea în judecată?

Mulți se întreabă ce urmează după trimiterea în judecată a lui Donald Trump. Ei bine, în niciun caz nu va ajunge în spatele gratiilor, într-o închisoare de maximă siguranță, asta-i cert!

Potrivit BBC, cel mai probabil, după audierea în fața judecătorului, Donald Trump va fi eliberat, fiind de așteptat să se stabilească o cauțiune.

Trebuie precizat faptul că orice proces deschis împotriva lui Trump nu va începe mai devreme de un an distanță, potrivit experților juridici din State, consultați de presa americană.

Mai mult de atât, punerea sub acuzare a ex-liderului de la Casa Albă nu îl împiedică pe Donald Trump, din punct de vedere al legislației existente în SUA, să candideze pentru un nou mandat în alegerile prezidențiale din 2024.


UPDATE 22:00: Donald Trump a pledat nevinovat

În fața judecătorului Juan Manuel Merchan, fostul președinte american a pledat NEVINOVAT la toate cele 34 de capete de acuzare ce i se aduc.

Donald Trump, în sala de judecată / Sursa FOTO: printscreen CNN
Donald Trump, în sala de judecată / Sursa FOTO: printscreen CNN

Rechizitoriul nr. 71543-23 – „Oameni din statul New York împotriva lui Donald J Trump -, a fost desigilat în urmă cu puțin timp. Donald Trump este acuzat de 34 de infracțiuni și a pledat nevinovat.


UPDATE 21:30: Donald Trump a ajuns la Tribunal

Fostul președinte al Statelor Unite a ajuns la Tribunal. Donald Trump a intrat în sala de judecată de la etajul 15 al clădirii instanțelor penale din Manhattan.

Trimiterea sa în judecată, în fața judecătorului Juan Manuel Merchan, va începe în curând. I se vor citi toate acuzațiile care i se aduc.

La sosire, Donald Trump nu a declarat nimic presei.

Doar câteva persoane au voie să urce la etajul 15 al clădirii Tribunalului din Manhattan. Printre acestea, judecătorul, procurorul de caz și avocații lui Trump, puțini reprezentanți ai mass-media, câțiva polițiști și agenții Secret Service (în calitate de ex-președinte al SUA, Donald Trump încă beneficiază de paza Serviciului Secret).


UPDATE 21:25: Donald Trump, la sediul Procuraturii din Manhattan

În vârstă de 76 de ani, Donald Trump este primul fost președinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzații penale.

În urmă cu puțin timp, el a ajuns la biroul procurorului districtual din Manhattan, New York, acolo unde vor urma procedurile uzuale, care se aplică tuturor persoanelor inculpate în dosare penale.

Lui Trump i se vor lua amprentele, dar nu va fi fotografiat față-profil, precum infractorii de rând, potrivit unui anunț făcut de Alina Habba, unul dintre avocații săi – „Este printre cele mai cunoscute figuri din lume, nu mai are nevoie de fotografii”.

La sosirea la biroul procurorului districtual, Donald Trump a salutat cu mâna mulţimea adunată în apropiere, dar nu a făcut nicio declarație, intrând în tăcere în clădirea Procuraturii.


UPDATE 21:20: Casa Albă nu comentează arestarea lui Donald Trump

În mod surprinzător, Casa Albă a refuzat să comenteze acuzația și arestarea lui Donald Trump. Conferința de presă zilnică a purtătorului de cuvânt Karine Jean-Pierre a început cu alte chestiuni – în primul rând, aderarea Finlandei la NATO, dar și situația companiilor de tehnologie, violența cu arme și …arestarea unui reporter Wall Street Journal în Rusia.

Întrebată despre cazul „Trump”, „portavocea” Casei Albe a comentat: „Acesta este un caz în curs de desfășurare și pur și simplu nu vom comenta. Președintele se va concentra pe poporul american, așa cum face în fiecare zi. Bineînţeles, şi aici, pe diverse canale de televiziune, curg ştirile ore şi ore, aşa că, evident, președintele Biden va prinde o parte din ştiri atunci când va avea un moment de răgaz pentru a se pune la curent cu ce s-a întâmplat în cursul zilei, dar nu acesta este focusul său de astăzi”.


UPDATE 21:15: Ultimul mesaj transmis de Trump: „WOW, pare suprarealist!”

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Truth Social, Donald Trump a apucat să scrie câteva cuvinte chiar înainte să ajungă la biroul procurorului districtual din Manhattan și, de acolo, la Tribunal.

„Mă îndrept spre Lower Manhattan, Tribunalul. Pare atât de suprarealist – WOW, mă vor aresta! Nu pot să cred că se întâmplă asta în America. MAGA!” – Donald Trump

„Donald Trump, formally arrested”, dar…

Fostul președinte a ajuns la biroul procurorului districtual din Manhattan, acolo unde a fost plasat în custodia poliției, înainte să fie trimis în judecată.

Ca parte a procesului ce vizează reținerea sa, Donald Trump va fi arestat, dar nu și încătușat, potrivit BBC. Postul britanic de televiziune a titrat: „Donald Trump, formally arested” (n.r. – Donald Trump, arestat în mod oficial), dar jurnaliștii explică faptul că asta nu presupune și încătușarea sa.

Pentru că nu reprezintă un pericol și oricum se află sub custodia oamenilor legii, se pare că Trump va scăpa de punerea cătușelor pe mâini.

Donald Trump urmează a fi dus într-o sală de judecată, unde este de așteptat o audiere rapidă și de rutină, dar care reprezintă, totuși, un moment suprarealist și, totodată, istoric – un președinte american stă ca acuzat în fața unui judecător.

Potrivit unei decizii a judecătorului de caz, presa nu va putea transmite „live” imagini de la audierea lui Donald Trump. Mai multe trusturi media, printre care și CNN, au înaintat cereri pentru a le fi permis accesul în sala de judecată, însă doar cinci fotografi au primit acreditare și niciun cameraman. Fotografii vor putea trage câteva cadre înainte de începerea audierii.

Ce acuzații i se aduc lui Donald Trump

Fostul lider de la Casa Albă a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan după o anchetă referitoare la sumele de bani plătite actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels. Procurorii îl acuză pe Trump că i-a cumpărat tăcerea starletei. Trump a devenit primul fost șef de stat american care se confruntă cu acuzaţii penale.

El și-a anunţat intenția de a candida la scrutinul prezidenţial din 2024.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?