• Publicat:
Internațional

Lovitură sub centură pentru Boris Johnson: Fratele premierului britanic și-a dat demisia din Guvern

Lovitură sub centură pentru Boris Johnson: Fratele premierului britanic și-a dat demisia din Guvern
Jo Johnson, fratele prim-ministrului britanic Boris Johnson, a anunțat joi că va demisiona din funcția de ministru adjunct și de parlamentar, din cauza „conflictului dintre loialitatea pentru familie și interesele naționale", relatează The Guardian.

Boris Johnson îi mulțumește fratelui său pentru munca depusă

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a mulțumit joi fratelui său, Jo Johnson, pentru munca depusă în funcțiile de ministru adjunct și parlamentar, după anunțul făcut de acesta privind demisia, relatează Reuters.

„Prim-ministrul ar dori să îi mulțumească lui Jo Johnson pentru munca depusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson.

„A fost un ministru talentat și un parlamentar fantastic. Prim-ministrul, în calitate de politician și frate, înțelege că nu a fost un lucru ușor pentru Jo”, a adăugat acesta.

Știre inițială 

„A fost o onoare să reprezint Orpington pentru o perioadă de nouă ani și să fiu ministru sub trei prim-miniștri”, a declarat Jo Johnson.

„În ultimele săptămâni am fost împărțit între loialitatea pentru familie și interesele naționale- este o tensiune imposibil de rezolvat și este timpul ca alte persoane să îmi ia locul de ministru adjunct și parlamentar”, a adăugat fratele prim-ministrului britanic.

Jo Johnson a votat în anul 2010 pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană și pe parcursul anilor a dat dovadă de un spirit pro-european, contrar prim-ministrului Boris Johnson.

Deși nu a criticat niciodată în public dorința lui Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din UE fără un acord, este puțin probabil să fie de acord cu acest scenariu, conform Reuters.

Foto: Hepta

Inchide