Lukașenko îi îndeamnă pe ucraineni să nu se mai lupte cu Rusia, dacă nu vor să fie distruși complet: „Totul este acum în mâinile Ucrainei”

Lukașenko îi îndeamnă pe ucraineni să nu se mai lupte cu Rusia, dacă nu vor să fie distruși complet: „Totul este acum în mâinile Ucrainei”
Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko: / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24/11/2022, 18:16
Actualizat: 24/11/2022, 18:19

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko i-a îndemnat pe ucraineni să înceteze să se mai apere de Rusia, spunând că „totul este acum în mâinile Ucrainei”.

Alexandr Lukașenko a ieșit din nou la rampă cu o serie de comentarii controversate despre războiul din Ucraina.  Liderul de la Minsk a declarat în fața reporterilor: „Totul este acum în mâinile Ucrainei, dacă nu vor să moară un număr uriaș de oameni”.

„Este greu, este complicat, este dificil, dar dacă vor acest lucru trebuie să se oprească… mai departe va fi distrugerea totală a Ucrainei”, a adăugat Lukașenko.

El a mai spus însă că nu învinuiește Ucraina și nu îl învinuiește nici pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru război, potrivit Sky News.

Este de remarcat faptul că Belarus este un aliat apropiat al Rusiei, iar trupele Moscovei au intrat în Ucraina prin teritoriul belarus la începutul războiului.

Deși Belarus nu a intrat direct în conflict și nici nu și-a trimis propriile trupe, experții au speculat că acest lucru s-ar putea întâmpla.

Luna trecută, Rusia a trimis mii de soldați înapoi în Belarus – iar mai târziu Vladimir Putin sa întâlnit cu domnul Lukașenko pentru discuții.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase