Mesajul lui Dalai Lama, după ce Trump a câștigat alegerile: „Nu sunt îngrijorat”

Mesajul lui Dalai Lama, după ce Trump a câștigat alegerile: „Nu sunt îngrijorat
Publicat: 23/11/2016, 13:50

Cu ocazia bilanțului unei vizite de patru zile în Mongolia, Dalai Lama a spus că abia așteaptă să-l întâlnească pe magnat, adăugând că nu a fost îngrijorat de retorica dură pe care a promovat-o în timpul campaniei. Întrevederea va avea loc după ce magnatul va prelua, oficial, funcția de președinte al SUA.

„Uneori simt că în perioada alegerilor candidatul are o mai mare libertate de exprimare”, a spus liderul spiritual, adăugând că, odată ajunși la putere, toți președinții au fost nevoiți să lucreze cu realitatea.„Nu sunt îngrijorat”, a mai spus acesta, întrucât consideră că SUA este un stat de frunte al„lumii libere”.

O eventuală întâlnire cu Trump i-ar putea enerva pe membrii Guvernului chinez, care și-au exprimat și în trecut dezacordul față de întrevederile pe care Dalai Lama le-a avut cu liderii mondiali de-a lungul timpului. Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe din China, Geng Shuang, a specificat miercuri că Dalai Lama„s-a angajat de multă vreme în activități anti-chineze separatiste peste hotare”:„Sperăm că tot ceea ce înseamnă comunitatea internațională va gestiona discret și așa cum trebuie problemele legate de regiunea Tibetului”, a mai spus Geng. Beijing-ul consideră că Dalai Lama face parte dintr-o mișcare tibetană separatistă.

În timpul mandatelor sale, Barack Obama s-a întâlnit de patru ori cu liderul spiritual, iar în septembrie Dalai Lama l-a imitat pe Trump într-un video care a devenit viral, atunci când i-a reprodus coafura și gestica.