MESAJUL transmis rușilor de Vladimir Putin, cu câteva ore înainte de alegerile prezidențiale/Ce trebuie să facă fiecare moscovit pentru „iubita Rusie”

MESAJUL transmis rușilor de Vladimir Putin, cu câteva ore înainte de alegerile prezidențiale/Ce trebuie să facă fiecare moscovit pentru „iubita Rusie”
Publicat: 14/03/2024, 14:22

Vladimir Putin le-a cerut rușilor dea dovadă de „patriotism” și să meargă la secțiilor de vot la turul de scrutin, programat în Rusia, între 15 şi 17 martie.

„Vă cer să ieşiţi la vot şi să vă exprimaţi poziţia civică şi patriotică, să votaţi pentru candidatul pe care l-aţi ales, pentru un viitor luminos pentru iubita noastră Rusie”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs video difuzat de televiziunea de stat.

„A participa astăzi la alegeri înseamnă să vă arătaţi sentimentele patriotice”, a subliniat el, citat de AFP.

Putin, despre soldații ruși de pe frontul din Ucraina: „Participanţii la operaţiunea specială vor vota”

Vladimir Putin a făcut joi apel inclusiv la alegătorii din regiunile anexate ale Ucrainei, cerându-le să se unească pentru a determina viitorul Rusiei şi să voteze la alegerile prezidenţiale din această săptămână – pe care le va câştiga fără emoţii. El a adăugat că acest sentiment patriotic este deosebit de răspândit în zonele din estul şi sudul Ucrainei deţinute în prezent de forţele ruseşti – unele de la lansarea invaziei din 2022, altele capturate de separatiştii susţinuţi de Rusia încă din 2014.

Vladimir Putin a declarat că opţiunile patriotice au fost clare pentru locuitorii din regiunea Donbas din estul Ucrainei şi din Novorossia – termenul ţarist pentru regiunile sudice ale Ucrainei – care au votat în favoarea anexării la Rusia în cadrul referendumurilor organizate în 2022 şi denunţate de ţările occidentale ca fiind ilegale. „Ei au votat la referendum, în cele mai dificile condiţii, în favoarea unificării cu Rusia şi vor face din nou alegerea lor în zilele următoare”, spune Putin.

„Participanţii la operaţiunea specială vor vota, de asemenea. Ei sunt un exemplu pentru toţi ruşii”, a declarat Vladimir Putin, referindu-se la soldaţii ruşi trimişi pe front în Ucraina, scrie News.ro.

„Sondajele de opinie arată că el este susţinut de majoritatea ruşilor”

„Este esenţial să subliniem coeziunea şi determinarea noastră şi să mergem înainte împreună. Fiecare vot este important şi semnificativ”, a mai spus Vladimir Putin într-un discurs video difuzat prima dată în Extremul Orient rus, conform diferenţei de fus orar. „Prin urmare, vă cer să vă exercitaţi dreptul la vot în următoarele trei zile”, a îndemnat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, aflat la putere ca preşedinte sau ca prim-ministru din anul 2000, se confruntă cu trei adversari „de carton” în cele trei zile de vot care încep vineri. Niciunul dintre contracandidaţi nu l-a criticat. Sondajele de opinie arată că el este susţinut de majoritatea ruşilor, un sondaj realizat luna trecută de Centrul Levada acordându-i un sprijin de 75%.

Doi candidaţi care sperau să intre în cursa prezidenţială cu o platformă prin care să ceară încetarea războiului din Ucraina, descris oficial de Rusia drept o „operaţiune militară specială”, au fost declaraţi neeligibili.

În discursul său video, Vladimir Putin a mai declarat că toţi alegătorii doresc să vadă o Rusie puternică, prosperă şi liberă „pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi calitatea vieţii”.

Alegerile prezidenţiale, care durează trei zile, încep cu deschiderea secţiilor de votare în Extremul Orient rus la ora locală 8.00 (joi, 22.00 ora României) şi se încheie cu închiderea celor din Kaliningrad, duminică, la ora 20.00 (ora României).

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?