Principalul moștenitor Hermes vrea să-l ADOPTE pe grădinarul său, un marocan în vârstă de 51 de ani / Motivul pentru care a luat această decizie

Principalul moștenitor Hermes vrea să-l ADOPTE pe grădinarul său, un marocan în vârstă de 51 de ani / Motivul pentru care a luat această decizie
Unul dintre moștenitorii Hermes vrea să-l adopte pe grădinarul său, un marocan în vârstă de 51 de ani / Motivul pentru care a luat această decizie
Publicat: 04/12/2023, 15:34
Actualizat: 04/12/2023, 15:35

Nicolas Puech, unul dintre moștenitorii imperiului Hermes, vrea să-l adopte pe grădinarul său, un marocan în vârstă de 51 de ani. Întrebarea care este acum pe buzele tuturor este dacă „va moșteni un servitor dintr-o familie modestă marocană una dintre cele mai mari averi din Elveția”.

Nicolas Puech, în vârstă de 80 de ani, este necăsătorit și nu are copii. El este unul dintre descendenții fondatorului brandului de lux Hermes. El deține 5,7% din acțiunile Hermes și este cel mai mare acționar individual al companiei. Averea sa se ridică la 10 miliarde de franci elvețieni.

Dar în loc să lase moștenire această avere fundației sale, așa cum a fost planificat, Nicolas Puech vrea să i-o ofere servitorului său, un fost grădinar, în vârstă de 51 de ani.

Conform publicației Tribune de Genève, fostul grădinar a solicitat adopția sa, la au autoritate din cantonul elvețian Valais.

Dacă procedura are succes, marocanul de 51 de ani va deveni fiul și moștenitorul său legitim. Ca atare, el ar putea primi o cotă semnificativă din capitalul Hermès.

De la grădinar la fiu adoptiv

Pentru a-și proteja averea de taxele franceze, Nicolas Puech s-a stabilit în Elveția în 1999. El trăiește într-o casă situată în La Fouly (VS) sau în reşedinţa sa din sudul Spaniei.

„Un domn extrem de amabil, blând, calm, adorabil”, îl descrie un apropiat cunoscut. Și, mai degrabă, singuratic.

În timpul pandemiei de coronavirus, Nicolas Puech s-a izolat și mai mult. Potrivit mai multor mărturii, s-a despărțit de cercul său de prieteni și nu a mai socializat cu multe persoane.

„A decis să se retragă dintre oamenii pe care îi cunoștea înainte și să rămână aproape de tinerii de care s-a înconjurat”, a confirmat un avocat care îl cunoaște.

Acești „tineri” sunt în primul rând slujitorul său, născut în 1972, pe care l-a cunoscut în Spania. El a fost mai întâi grădinarul miliardarului, iar apoi administratorul reședințelor sale.

Marocanul s-a căsătorit cu o femeie de Spania, care lucra la curățenie, alături de care are doi copii. Cuplul lor a devenit, treptat, + singura familie a miliardarului. De câțiva ani, Nicolas Puech îi descrie pe cei doi servitori drept „copiii”, „fiul adoptiv” și „nora”. Iar acum intenţionează să oficializeze acest statut.

Anul trecut, miliardarul i-a dat instrucțiuni unui avocat din Valais să „îi pună ordine în situația moștenirii”, după cum se indică într-o scrisoare din octombrie 2022. Acest avocat ar urma să fie, de asemenea, mandatat să conducă procedura de adopție pentru fostul grădinar al bărbatului. Această procedură este încă în desfășurare în cantonul Valais.

Grădinarul moștenitorului Hermes
Grădinarul moștenitorului Hermes

Servitorii au primit deja „cadouri” de milioane de euro

Conform legii, în Elveția, adoptarea unui adult nu este imposibilă, dar este neobișnuită. Dacă adopția va avea loc, marocanul de 51 de ani ar putea moșteni cel puțin jumătate din averea moștenitorului lui Hermes.

Dar Nicolas Puech nu a așteptat succesiunea lui pentru a-și îmbogăți servitorii. În Montreux, servitorul a devenit proprietarul unei vile în valoare de peste 4 milioane de franci, potrivit Registrului Funciar. În 2015, potrivit unei note scrise de miliardar, Nicolas Puech i-a dat peste 1,5 milioane de euro pentru „cumpărarea unei vile în Marrakech”, Maroc. Cuplul a dobândit și proprietăți în Spania și Portugalia, dar și aproximativ cincizeci de terenuri agricole în aceste două țări, conform publicației citate.

Sursa foto: Tribune de Genève

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...