• Publicat:
Internațional

O pagină de internet care promovează ateismul, blocată în Rusia pentru ”insultă la adresa credincioșilor”

O pagină de internet care promovează ateismul, blocată în Rusia pentru ”insultă la adresa credincioșilor”
O pagină de internet care promovează ateismul a fost blocată luni pe cea mai populară rețea de socializare din Rusia, justiția considerând că 'insultă sentimentele credincioșilor ortodocși', transmite luni AFP.

Pagina grupului ‘Nu există Dumnezeu’, care numără 26.000 de abonați, a fost blocată pe Vkontakte, ‘Facebook-ul rus’, ca urmare a deciziei din mai a unui tribunal din Cecenia, republică rusă din Caucaz cu majoritate musulmană. ‘Grupul a fost blocat din cauza unor posibile încălcări ale regulilor site-ului’, se arată în mesajul administratorilor paginii.

Conform deciziei difuzate de presa rusă, pagina grupului avea un conținut ‘care insulta sentimentele creștinilor ortodocși’. Într-una dintre imagini apare, de exemplu, o caricatură a lui Iisus care îi spune unui chirurg în timpul operației: ‘Eu am creat cancerul, cum îndrăznești să îl operezi?’, iar chirurgul răspunde: ‘Tacă-ți gura, Iisus!’.

Din 2012, insulta la adresa sentimentelor religioase ale credincioșilor constituie delict în Rusia, fiind pasibilă de o pedeapsă de până la trei ani de închisoare, amintește AFP, citat de Agerpres.

Inchide