Oameni ÎN FLĂCĂRI în gara din Cairo. 25 de morți, după ce rezervorul unei locomotive A EXPLODAT

Oameni ÎN FLĂCĂRI în gara din Cairo. 25 de morți, după ce rezervorul unei locomotive A EXPLODAT
Publicat: 27/02/2019, 18:00

Autoritatea feroviară din Egipt a comunicat că incendiul a izbucnit în momentul în care un tren a lovit bariera de beton amplasată la capătul unei linii de cale ferată în gara din Cairo, relatează DPA.

Un oficial egiptean a anunțat că bilanțul incendiului din Gara Ramsis a ajuns la 25 de morți.

În imagini este surprins momentul exploziei și se pot vedea oameni în flăcări, care încearcă să se salveze. Mohammed Said, directorul Spitalului Feroviar Cairo, a avertizat că bilanțul victimelor ar putea crește, în condițiile în care incendiul nu a fost stins imediat.

Numeroase echipaje de ambulanță și pompieri au fost mobilizate la fața locului.

Cauza accidentului nu este momentan cunoscută, însă o sursă citată de site-ul de știri al-Shorouk a povestit că incidentul s-a petrecut în timpul unor lucrări de mentenanță. Locomotiva a pornit cu viteză spre capătul liniei fără ca la bord să se afle vreun conducător de tren.

Ministrul Transporturilor și-a anunțat demisia la câteva ore după accident.

Președintele egiptean Abdul Fattah al-Sisi a transmis condoleanțe și a promis că se va asigura că răniții vor primi ajutor. Premierul Egiptului, care a vizitat locul tragediei, a promis că „vor fi identificați responsabilii și vor fi trași la răspundere”.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase