Operațiune de căutare ca-n filme în Pădurea Neagră. Un fugar cu un arc cu săgeți a dezarmat patru polițiști

Redactor:
Madalina Prundea
Operațiune de căutare ca-n filme în Pădurea Neagră. Un fugar cu un arc cu săgeți a dezarmat patru polițiști
Yves Rausch, fugarul căutat în Pădurea Neagră / Sursa: Poliția Offenburg

Numeroase echipaje de intervenție din Germania erau, luni, în plină operațiune de căutare a unui bărbat care a reușit să scape, duminică, după ce a dezarmat patru polițiști. Potrivit AFP și DPA, citate de Agrepres, fugarul este înarmat cu un arc cu săgeți, un cuțit și cu una sau mai multe arme de foc.

Sute de polițiști, sprijiniți de elicoptere, camere video termice și câini, caută un tânăr care se ascunde în Pădurea Neagră, încă de duminică, relatează Agerpres.

Oamenii legii au făcut publică o fotografie a bărbatului, în vârstă de 31 de ani, fără domiciliu și care a avut doat slujbe temporare, care e în centrul acțiunii pe care AFP și DPA o definesc demnă de seria „Rambo”.

Potrivit sursei citate, bărbatul, pe nume Yves Rausch, este cunoscut forţelor de ordine pentru mai multe infracțiuni de port ilegal de armă şi conflicte cu oamenii legii.

Populația, rugată să nu ia autostopiști

Poliţia locală din Oppenau a avertizat de dimineață populația să rămână acasă şi nu ia în maşină autostopişti, mai ales că bărbatul a fugit „probabil” cu patru arme de serviciu, potrivit poliției, după ce a dezarmat ieri patru oameni ai legii.

Grădiniţele şi piscinele în aer liber au fost închise preventiv de municipalitatea din Oppenau, pe motiv că este o „situaţie periculoasă”,iar  plimbările în pădure şi activităţile în aer liber au fost interzise

O patrulă a încercat să-l prindă luni dimineaţă, după apelul unui martor care l-ar fi văzut într-un adăpost improvizat.

Incidentul din Germania a început duminică dimineaţă.

„În timpul controlului, el a scos deodată un pistol, i-a ameninţat pe poliţişti, iar apoi i-a făcut să pună jos pistoalele, armele lor de serviciu. Apoi a fugit în pădure”, a relatat Yannick Hilger, purtător de cuvânt al poliţiei din Oppenau, citat de Agrepres.

Potrivit poliției, bărbatul i-a ameninţat pe agenţi, „care nu au avut timpul să reacţioneze”.

 

×
GÂNDUL LIVE 13 august

Urmăriți GÂNDUL LIVELovitură data clanului Duduianu. Frații lui Emi Pian, Ciprian și Grațian, au fost reținuți de polițiști sub acuzația de tentativă de omor https://bit.ly/33VTToYVictor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și medicul Virgil Musta, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 13 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide