Opoziția britanică contraatacă: Avem numerele necesare pentru a-l învinge pe Johnson în lupta Brexit

Opoziția britanică contraatacă: Avem numerele necesare pentru a-l învinge pe Johnson în lupta Brexit
Publicat: 03/09/2019, 12:08

„Cred că ave numerele necesare. Cred că vor fi suficienți oameni pentru a rezolva această problemă”, a declarat Philip Hammond.

„Mulți colegi au fost enervați de acțiunile din ultima săptămână.. Cred că este un grup de parlamentari conservatori care consideră că acum este momentul să pună interesele naționale în fața oricărei amenințări personale de carieră”, a adăugat fostul ministru britanic de Finanțe.

Grupul de parlamentari care doresc să oprească producerea unui Brexit fără Acord vor înainta în prima zi de după vacanța Parlamentului un proiect de lege menit să condiționeze și să oprească planul prim-ministrului Boris Johnson.

Boris Johnson a avertizat parlamentarii conservatori că vor fi excluși din partid dacă votează proiectul de lege înaintat de opoziție. O sursă guvernamentală a anunțat că prim-ministrul britanic va convoca alegeri anticipate dacă legea propusă trece de Parlament.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că nu dorește organizarea de alegeri generale și a îndemnat parlamentarii să nu susțină „o altă amânare inutilă” a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Sub nicio circumstanță nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar și poate”, a declarat Boris Johnson în fața Downing Street.

Reprezentanți ai opoziției și rebeli din cadrul Partidului Conservator au emis o propunere legislativă care ar urma să blocheze producerea unui Brexit fără Acord, în lipsa aprobării Parlamentului.

„Legea dă Guvernului timp pentru a ajunge la un nou acord cu Uniunea Europeană în cadrul reuniunii Consiliului European de luna viitoare, sau opțiunea de a cere o aprobare specifică din partea Parlamentului pentru producerea unui Brexit fără acord”, a declarat parlamentarul laburist Hilary Benn.

„Dacă aceste două condiții nu au fost îndeplinite până la data de 19 octombrie, prim-ministrul trebuie să trimită președintelui Consiliului European o cerere de prelungire a Articolului 50 până la data de 31 ianuarie 2020″, a adăugat Benn.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase