Petro Poroșenko VORBEȘTE în LIMBA ROMÂNĂ

Petro Poroșenko VORBEȘTE în LIMBA ROMÂNĂ
Publicat: 26/10/2014, 09:58
Actualizat: 18/11/2014, 17:11

Poroșenko vorbește în limba română de la minutul 01:00 până la minutul 02:02. Președintele ucrainean, care și-a petrecut anii copilăriei în Tighina, nu a uitat graiul românesc și a vorbit celor prezenți din regiunea bucovineană despre importanța competențelor lingvistice. Totodată, el i-a mulțumit Rusiei pentru faptul că a făcut ca poporul ucrainean să fie mai unit.

„Doresc să mulțumesc statului rus, pentru că a făcut să fim uniți. Acum nu mai e nevoie să facem dezbateri pentru a alege în ce limbă să vorbim. Ori cu o limbă, ori cu alta, soldații noștri își apără Patria. Sunt bucuros de faptul că, în urma unui sondaj 70 la sută dintre intervievați își doresc ca elevii din școli să învețe ca limbă străină, engleza. Acest lucru s-a schimbat în numai patru luni, dar nimeni nu credea în acest lucru. Oriunde mergi în lume, trebuie să cunoști și alte limbi chiar ca să te poți descurca”, a adăugat Petro Poroșenko, potrivit deschide.md.

Petro Poroșenko a precizat în discurs că Ucraina are o armată patriotică, un guvern și un popor, care neapărat vor aduce schimbările necesare, iar cei care locuiesc în Bucovina pot fi un exemplu pentru restul ucrainenilor.

„Dragi prieteni, dragi compatrioți, Bucovina este regiunea care poate servi ca exemplu pentru ceilalți din țară. În această regiune națională din moși-strămoși locuiesc oameni de diferite naționalități, oameni care vorbesc diferite limbi, oameni care spoveduiesc religii diferite. Dacă noi suntem ucraineni, în noul sens al acestui cuvânt încălecat de noii membri marii națiunii politice europene”, a declarat în limba română Petro Poroșenko, fiind aplaudat pentru mesajul său.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult