Politicienii din Republica Moldova vin să se vaccineze în România. „Gloriosul popor român ne-a oferit posibilitatea de a ne vaccina”

Politicienii din Republica Moldova vin să se vaccineze în România. „Gloriosul popor român ne-a oferit posibilitatea de a ne vaccina”
Politicienii din Republica Moldova vin să se vaccineze în România. „Gloriosul popor român ne-a oferit posibilitatea de a ne vaccina”. Sursa foto: agora.md
Publicat: 02/04/2021, 08:17

Mai mulți politicieni din Republica Moldova care dețin cetățenie română au ales să vină în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19, în contextul în care campania de imunizare în țara vecină se află în impas.

În Republica Moldova, campania de vaccinare a început recent, dar țara se confrută cu o lipsă a serurilor, iar momentan au prioritate doar angajații din sistemul sanitar.

Ca multe alte state din afara Uniunii Europene, Republica Moldova se confruntă cu o criză a vaccinurilor anti-COVID-19, astfel că țara depinde de donații.

Până acum, Chișinăul a primit vaccinuri AstraZeneca de la România, Uniunea Europeană și de la OMS prin platforma COVAX, dar și vaccinuri de la Pfizer, cu ajutorul Statelor Unite.

Până în prezent, Moscova nu a oferit vaccinul său, Sputnik V, Republicii Moldova, cu toate că state precum Serbia sau Ungaria deja au achiziționat acest ser.

Iar unii dintre politicienii de la Chișinău trec Prutul pentru a se vaccina și nu se sfiesc să o spună deschis, notează agora.md.

Politicienii din Republica Moldova se vaccinează în România. Deputat: Gloriosul popor român ne-a oferit posibilitatea de a ne vaccina

Monica Babuc, deputat din partea Partidului Democrat, a scris pe pagina sa de Facebook că s-a vaccinat în România, la Iași.

„Suntem pe cont propriu. Nu ne ajută starea de urgență instituită ieri. Căci nu știm care sunt măsurile care ne vor oferi protecție suplimentară… Nu ne ajută nici faptul că am trecut prin COVID în noiembrie-decembrie – ne putem reinfecta. Ne ajută în schimb șansa apartenenței de lumea românească, de marele și gloriosul popor român care ne-a oferit nouă, celor care dețin cetățenia României, posibilitatea de a ne vaccina pe platforma vaccin.live și programarevaccinare-covid.ro. Eu și soțul meu ne-am programat în acest mod și am fost vaccinați la Iași, orașul de care mă leagă o relație aparte”, a scris Babuc pe Facebook.

Tot la Iași s-au vaccinat și deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu.

Pe pagina sa de Facebook, Reniță a scris că „vaccinul Pfizer-BioNTech de la Iași este cel mai eficient remediu pentru anticipatele parlamentare de la Chișinău”.

„Să arătăm cu toții că noi într-adevăr dăm exemple și nu trăim într-o lume a vânătorilor de vrăjitori în care fiecare își imaginează ba că va rămâne impotent, ba că o să îi crească antene, ba că o să transforme din socialiști în unioniști”, a spus Octavian Țîcu în cadrul ședinței Parlamentului.

Andrian Candu: Vă îndemn și pe voi să vă înregistrați în România

Și deputatul Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului, a anunțat că s-a vaccinat. Candu este considerat un apropiat al omului de afaceri Vladimir Plahotniuc, dat în urmărire internațională pentru spălare de bani.

„Am primit vaccinul AstraZeneca. Vă îndemn și pe voi să vă înregistrați în România, pentru că într-o țară unde Guvern nu avem, Președinte de parcă nici n-am avea, iar Parlament deocamdată mai avem, este mult prea naiv să crezi că ne vom găsi loc printre deputați, primari, funcționari, vorba clasicului – autentici, care sar rândul și lasă pensionarii nevaccinați pentru a se imuniza pe sine”, a declarat Candu.

Maia Sandu anunță că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu unele persoane vaccinate „peste rând”

În România au fost vaccinate peste 3 milioane de persoane cu cel puțin o doză, în timp ce în Republica Moldova au fost vaccinate puțin peste 40 de mii de persoane până acum.

În Moldova, angajații din sistemul sanitar sunt cei care au în mod oficial prioritate, dar în spațiul public au apărut informații potrivit cărora mai mulți aleși locali ar fi fost vaccinați „peste rând”.

De altfel, președintele țării, Maia Sandu, a anunțat că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu vaccinarea unor persoane care nu au prioritate în acest moment.

Sandu a declarat că 688 de persoane „din categoria neamuri” ar fi fost vaccinate fără să aibă acest drept.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...